Президентът на Българския футболен съюз (БФС) Георги Иванов беше специален гост на церемонията по награждаването на най-добрите млади футболисти в трите Елитни групи. Иванов заяви, че централата ще направи всичко възможно, за да подпомогне талантливите български играчи да стигнат върховете. Също така Гонзо заяви, че очаква с нетърпение мачовете на националния отбор на България през юни като гост на Румъния и Словения и подчерта, че това са и последните проверки преди началото на Лигата на нациите. Той беше категоричен, че до края на годината "лъвовете" ще домакинстват в Пловдив.

"Националният отбор ще домакинства в Пловдив за мачовете си до края на годината. Смятам, че стадион "Христо Ботев" е едно прекрасно съоръжение и националният отбор ще изпита удоволствие, а и зрителите ще се чувстват комфортно да гледат мачовете там. За нас по принцип инфраструктурата е важен приоритет за нас. Много е важно държавата да помогне за изглаждането на тази структура. И всички структури да работим заедно – Министерство на спорта, Футболен съюз. Всички, които отговарят – да помогне и да се изградят нови игрища. Ако искаме да създаваме футболисти, това е водещото", заяви президентът на БФС.

"Националният отбор ще срещне два много сериозни противника, които знаете – ще играят на европейското първенство. За нас е важно да видим до къде сме, да се подготвим за Лигата на нациите. Резултатите са важни винаги, когато националният отбор играе, дори и в контролни срещи. По отношение на клубния футбол се надявам всички отбори, които участват в европейските турнири, да стигнат до групови фази и да покажат най-доброто си лице. Все пак ние представяме България в Европа. За националния отбор се надявам да спечели Лигата на нациите и да положим една основа. Вече две години изграждаме отбор с млади футболисти и е крайно време да видим плодовете на този процес", уточни Иванов.

"Колко е важно вписването ми като президент на БФС? В момента има няколко неща, които трябва да променим, да направим някакви реформи. Това без вписването нямаше как да се случи. Така като завършат първенствата, когато всичко е по-спокойно, има неща за подготвяне за следващия сезон", призна Гонзо.

"Не мога да кажа точно дали има отбор, който ще прекъсне скоро хегемонията на Лудогорец. Но е факт, че за тези години Лудогорец показва развитие, за да стигне до тук. 13-те им титли не са случайни. Пожелавам успех на всички отбори и нека най-достойният да спечели шампионата догодина", допълни босът на родната футболна централа.

"Ние от две години и половина изключително много работим в детско-юношеския футбол. Аз съм го казвал и преди. Ако искаме да имаме добри играчи, трябва да наблегнем там, да обучим треньорите, защото те са много важни и не може да има добри футболисти, ако няма добри треньори. И да направим така, че да има условия за тези млади футболисти да растат. Амбицията ни е това да продължи в дългосрочен план. Но да се налагат правила, не е нужно в момента. Важното е да работим добре в детско-юношеския футбол и да правим играчи. Знаете, че в професионалния спорт конкуренцията е изключително свирепа. Но това, което виждаме в тези 15, 16, 17-годишни момчета, смятам след време България ще има много добри играчи", каза още Георги Иванов.