ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК!

Техническият директор на Българския футболен съюз Георги Иванов обясни, че инициативата да се търсят таланти в Трета лига е забравена в продължение на дълги години, но сега се възобновява и трябва да донесе полза на професионалния футбол у нас.

"Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита", обяви Гонзо. 

Иванов участва в пресконференция преди първия ден на турнира, в който ще се срещнат сборни отбори от четирите трети лиги, заедно с президента на Аматьорската лига Румен Вълков и шефа на Зоналния съвет на БФС-Велико Търново Бончо Генчев. Присъства и изпълнителният директор на спонсора на турнира - компанията Money Plus Росен Димитров.

Топ Коефициенти за Спортни залагания!

"Сигурен съм, че инициативата с турнира ще бъде от полза и на футбола, и на професионалните клубове. Досега дълги години беше забравена, но е перфектна възможност да покажем момчетата до 21 години, които са излезли от школи и играят на това ниво", допълни Иванов.

Турнирът започва утре с мача от 15:00 часа между Североизточна и Северозападна България, а от 17:00 часа играят Югоизточна и Югозападна. Това са полуфиналите и според резултатите ще станат ясни и финалистите. В петък (9 юни) от 9:30 часа е срещата за третото място, а от 11:30 е финалът. Освен това ще бъдат раздадени награди за най-добрите индивидуалности по позиции - най-добър вратар, най-полезен състезател, голмайстор на турнира.

"Този преглед е перфектна възможност не само момчетата да намерят по-добро бъдеще, но и да съберем добър аматьорски национален отбор. Убеден съм, че в Трета лига има български футболисти, които са по-добри от много чужденци в елита. Не е нормално изпадащ отбор да излиза със 7-8 чужденци. Но това е решение на президентите и на треньорите. Клубовете си решават кого да развиват. Ако не ни подават добри футболисти, ние няма как да съберем добър национален отбор", коментира още Гонзо.

"Ние в националния отбор сме тръгнали с някакви стъпки. Да, има съпротива от самото общество, предвид това, че много от футболистите не са готови да играят на това ниво. В предходните два мача видяхме, че те имат проблеми. Футболистите, които са в юношеска възраст, те пак са с нас. Важното е да се разбере, че в националните отбори победата е задължителна. На базата на това, че загубихме два мача, това ще ни даде възможност да намерим точите футболисти, да имат повече спокойствие”, каза шефът в БФС. 

Изтеглете мобилното ни приложение БЛИЦ СПОРТ ОТТУК!


* Снимки: Антон Узунов/Startphoto.bg