Техническият директор на БФС Георги Иванов направи интересно обещание за представянето на националния отбор в стартиращите през пролетта квалификации за Евро 2026. Гонзо стори това при завръщането на „лъвовете“ от Люксембург, където вчера беше направено нулево равенство в контролна среща с тима от Великото херцогство.

„Не са най-важните резултатите в тези два мача. Беше важно да видим в какво състояние са всички футболисти. Те показват израстване, отборът също. Надявам се да вървим по същия път, защото идват мачове, които са важни за точки“, заяви шефът в БФС пред медиите на Международно летище София.

„Нашият отбор ще бъде конкурентоспособен и това ще го видите в евроквалификациите. Има млади момчета, които са гладни са успехи. Треньорите са добри. Целият екип е добър. Надявам се да са здрави, за да може март месец да започнем с победа“, допълни Гонзо.

Както е известно, българският национален отбор е в квалификационна група за европейското първенство в Германия заедно с Унгария, Сърбия, Черна гора и Литва. На 24 март 2023 г. „лъвовете“ започват квалификационната си програма с домакински мач срещу черногорците. Три дни по-късно предстои гостуване в Будапеща.

НАШАТА КВАЛИФИКАЦИОННА ГРУПА ЗА ЕВРО 2026