Президентът на Българския футболен съюз Георги Иванов, коментира защо се е наложила промяна в ръководството на Съдийската комисия.

„Предвид напрежението, което се създаде предприехме смяната със Станислав Тодоров. Нещата трябва да се случват постепенно, защото българският футбол беше три години във война“, каза той на пресконференцията след Изпълкома на БФС.

„Трябва да започнем да подобряваме нещата лека-полека“, категоричен е президентът на централата.

Той заяви, че промените са добре обмислени: „Всичко е планирано и направено по такъв начин, че федерацията да функционира по най-добрия начин“.

„Когато човек иска да прави промени, те се правят тогава, когато трябва“, допълни Гонзо.

„Аз още в първия ден, в който станах президент, ви казах, че нещата ще се правят по такъв начин, че българският футбол да се развие и след две-три години да има резултати. Работим от първия ден да променим нещата към добро“, увери Георги Иванов.

„Съдийската комисия почти не се променя. Борбалан излезе, а на негово място е Станислав Тодоров“, изтъкна той.

Иванов каза още: „Искам съдиите да бъдат безпристрастни и съдиите да не бъдат главните действащи лица“.

„Всички са опитни хора. Станислав Тодоров е един от най-добрите съдии през последните 10 години“, увери президентът на БФС и допълни: „Всички тези хора познават проблемите, за да могат да ги решат. Те са били в тези процес“.

Той е убеден, че промяната в СК ще стане видна още при подновяването на шампионата: „Очаквам от първия кръг, който стартира в петък, да видя промяна в съдиите. Съдиите имат голяма вина заради това, което се случва. Ще бъда много внимателен как съдиите си вършат задълженията“.