Георги Иванов - Гонзо за първи път ще стъпи в качеството си на треньор на стадиона, на който направи първите си стъпки във футбола. Навярно моментът ще бъде специален за него, а поводи за това не липсват. Дори и само заради унижението, което бе принуден да изтърпи на "Лаута" преди година с неуспешното поемане на Локомотив и последвалото обяснение на тогавашния бос Веселин Марешки.

Сега него го няма и това ще намали реваншистката нотка у Гонзо. Той обаче със сигурност ще иска да докаже на "черно-белите" фенове, че не е отговорен за неуспешно изкараните проби и че става за треньор. Досега Иванов има две победи от два мача начело на "моряците" срещу Локомотив. През миналата пролет Черно море спечели с 3:0, а през тази есен с 1:0, като и двете срещи бяха във Варна.

Срещата между Локомотив (Пловдив) и Черно море е днес от 18:00 часа и ще бъде предавана по Нюз7.

„Нашият отбор отива да играе футбол и да победи. Знаем, че Локомотив е сериозен тим, който се представя добре през това първенство. Не случайно имат толкова точки и са на това място в класирането. Ще бъде едно истинско дерби между два отбора, които искат победата", коментира Гонзо.

Черно море е в подем след успеха с 2:1 над ЦСКА миналия кръг, докато Локо загуби гостуването си в Стара Загора. Гонзо ще заложи на офанзивна тактика с трима нападатели - Иван Коконов, Симеон Райков и Бакари.

Треньорът на Локо Александър Станков ще разчита на Мартин Камбуров да отбележи така важните попадения и да увеличи сметката си срещу варненци.
more1.jpgЛокомотив (Пловдив) - Черно мореlok.jpg
18:00 часа, стадион "Локомотив"
Съдия: Таско Тасков
Пряко по Нюз7




Вероятни състави:
Локомотив (Пд): Йордан Господинов, Йордан Тодоров, Аймен Белаид, Асен Георгиев, Диего Фераресо, Стелиос Илиадис, Крис Гади, Аласан Н'Дайе, Станислав Маламов, Здравко Лазаров, Мартин Камбуров

Черно море: Георги Китанов, Сашо Александров, Александър Александров, Кирил Котев, Михаил Венков, Даниел Георгиев, Еденилсон, Георги Илиев, Иван Коконов, Бакари, Симеон Райков

Любопитни факти:

- За пръв път Локо побеждава Черно море в Пловдив с 3:0 на 18 юли 1954 г. с голове на Н. Дечев, Андр. Кошеров и Н. Милков.

- Най-голямата победа на железничарите е с 8:1 през шампионския сезон 2003/04 година. Автори на головете са: Б. Янчевски - 3, М. Камбуров - 3, Ал. Тунчев и Ек. Джайеоба, а за варненци е точен Д. Димов. Локомотив има още 2 изразителни победи с 5:1 през 1967/68 и с 5:0 през 1977/78.

- За Локо най-много голове са реализирали: 7 - М. Камбуров, 6 -Ив. Кънчев, Г. Василев, Хр. Бонев.

- Най-много, голове 4 - за Черно море в мачовете с Локомотив в Пловдив е отбелязал стрелец №1 за варненци Ст. Богомилов.

- Най-често срещите в Пловдив са завършвали при следните резултати: 2:0 - 7 пъти, 1:0 - 7 пъти, 2:1 - 5 пъти и 2:2,1:1 и 0:0 по 4 пъти.

- Локомотив е в серия от 14 поредни победи над Черно море в града под тепетата - моряците за последно си тръгнаха с равенство 2:2 на 28 май 1989 година!

- Черно море никога не е побеждавал Локомотив за първенство в Пловдив - от 1948-а до сега - 65 години.

- Никога Черно море не е отбелязвал повече от 2 гола в Пловдив срещу Локо.

- В последните 10 срещи на „Лаута” моряците са вкарали само 2 гола!

- В полза на Локо са отсъдени 7 дузпи: 5 са реализирани, а 2 са пропуснати.

- За Черно море са отсъдени 3 дузпи и те са превърнати в голове.

- През първите полувремена са отбелязани 64 гола, а през вторите 45 минути са реализирани 43 гола.

- През ноември двата отбора са играли 3 мача в Пловдив - 2:2 през 1968 г., 3:1 за Локомотив през 1975 г. и 1:0 за железничарите през 2012 г.