Директорът на „Левски” Георги Иванов-Гонзо коментира предстоящия финал за Купата на „България” срещу Черно море. Най-дискутираната тема е къде трябва да се проведе самата среща, а вариантите са Стара Загора, Бургас, Сливен, Ловеч и Националния стадион. Гонзо заяви, че теренът на стадион „Берое” е добър, но самото съоръжение на може да приеме такъв мач. Освен това ще бъде трудно за полицията, понеже ще се срещнат три агитки – тези на „Левски”, Черно море и Берое.

„Най-важното за нашия отбор е първо теренът да е добър, за да може да стане добър мач. Не случайно казвам няколко пъти, че за да има добра игра, трябва да има добър терен и хубава топка, а от там вече са качествата на играчите. Предвид това, че говорим за терена е нормално да искаме Стара Загора. Вече футболната лига ще прецени, доколко съоръжението в Стара Загора е подходящо за такъв финал. Полицията дали ще може да се справи с опазването на мача, защото знаем, че там се срещат три агитки и ще бъде доста трудно. А и смятам, че самият стадион не е пригоден за такъв голям мач. Бургас като вариант е добър, защото стадионът е по-хубав, чисто футболно. Но пък е по-близо до Варна, а нашите фенове трябва да пътуват близо 400 километра, докато тези на Черно море – 100”, заяви Иванов в предаването „А” група Токшоу” по Диема Спорт.

„До мача с Черно море има още много време. Имаме още много мачове да изиграем, в които трябва да държим едно добро ниво, за да можем да финала да бъдем в най-добро състояние. Второ, „Левски” винаги играе да победа независимо срещу кой играем, така че няма да е по-различно и срещу Черно море.

Убеден съм, че Черно море също ще иска да победи, така че ще стане интересен мач. Трето, мога да кажа, че се радвам, че и двата отбора са на финал. Все пак изкарах година и половина там супер. Имаше уважение от всички хора и аз към тях. Така, че ще се срещнат два отбора, на които аз симпатизирам много, но предпочитам „Левски” да спечели с цялото си сърце”, каза още директорът на „сините”.

„Трябва да питате Стойчо Стоев дали може да се скрие нещо преди този двубой. Този мач за първенство, особено за втората шестица, няма такъв заряд. Нормално е и двата отбора да искат да победят, защото манталитета на клуба е такъв и ръководството, и футболистите винаги се опитват да играят за победа. Ще стане интересен мач на 9-и май.“

Попитан с какво „Левски” надделя над Лудогорец, Георги Иванов заяви: „Срещнахме един наистина силен, добър отбор. Това го показаха в последните четири години. В крайна сметка ние бяхме, както Боян Йоргачевич каза – една душа. Целият отбор игра като един човек. Всеки един помагаше на другия. Не смятам, че това беше най-добрият мач на „Левски”. Изиграхме и други мачове, които бяха по-добри. Все пак това е във втората шестица и хората малко подценяват тези мачове. Със себераздаване, с подкрепата на публиката и добрата работа на треньорския екип смятам, че постигнахме една добра победа.“

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015