"Левски" на Георги Иванов е на път да направи нещо, което не успя през цялото минало първенство - да спечели пет поредни победи. "Сините" започнаха много колебливо сезона с испанеца Пепе Мурсия и Гонзо застана на треньорския мостик. Началото и при него бе трудно, но в момента отборът е в серия от 4 победи, с които се изкачи на трето място в класирането преди 11-ия кръг.

Ако днес спечели на "Бончук" срещу Марек, то вече ще има 5 на сметката си. За последно подобно нещо начело на Левски в елита е постигал Николай Митов. През сезон 2012/13 той наследи Илиан Илиев. От началото на април до 18 май сините взеха 7 поредни мача в А група, а след това записаха и служебен успех над Етър, с което серията нараснаха на 8 успеха. В 9-ия кръг обаче поредицата бе прекъсната с 1:1 срещу Славия, а равенството костваше титлата на сините.
 
Начело на "Левски" Георги Иванов има 4 поредни победи и през сезон 2011/12. Край на постижението му обаче тогава сложи Лудогорец.
 
Днес на "Бончук" Гонзо няма да прави големи промени в състава, който успя да победи разградчани в миналия кръг с 3:2. Аут поради травми са Георги Сърмов и Наджиб Амари. Мястото на първия ще заеме Роман Прохазка. Словакът ще действа редом до Владимир Га-джев в центъра на терена.

По лявото крило ще е Луис Педро, а по дясното 17-годишният Божидар Краев. На върха на атаката ще е Аниете, а зад него ще действа сънародникът му Бедоя. От двамата испанци се очаква да тормозят постоянно защитата на дупничани. За втори пореден кръг пък Валери Домовчийски ще остане на резервната скамейка.