Мениджърът на "Левски" Георги Иванов ще гласува доверие в утрешния мач със Спартак (Търнава) на новото шведско попълнение Ларс Рисп. Бранителят ще си партнира с Йордан Милиев в центъра на отбраната на "сините" в първия мач от третия квалификационен кръг на Лига Европа, който е от 20:45 часа на стадион "Георги Аспарухов".

"Знаете, че Иво Иванов се контузи нелепо и не мога да го използвам утре. Нямаме много варианти в отбраната, особено и след травмата на Стефан Станчев. Аз обаче познавам играта на Ларс Рисп, тя е на много високо ниво и съм сигурен, че ще се справи с мача утре, въпреки че все още не е готов да играе пълни 90 минути. Имам само една въпросителна около състава. Рано е да обявявам титулярите, има над 24 часа. Утре ще видите кои ще започнат", каза Гонзо.

"Спокоен съм, всичко в отбора е нормално. Мисля, че тимът е подготвен както психически, така и физически. Нямам притеснения за утрешния мач и се надявам футболистите да изпълнят точно всички указания. Ясно ми е, че като за първи мач за сезона, играчите ще бъдат много мотивирани, но те трябва да овладеят емоциите си, тъй като евентуален допуснат гол на наш терен, се равнява на два в подобни турнири. Трябва главите на играчите да са чисти, не искам да има фойерверки от самото начало, защото в такива сблъсъци е по-добре да се победи с 1:0, отколкото с 3:2. Емоциите никога не са добър съветник, когато става въпрос за мачове от евротурнирите. Трябва да играем по начин, който да ни позволи да елиминираме противника", продължи наставникът на "Левски".

"Няма значение кой колко е добър на хартия, тъй като всичко излиза наяве на терена. Готови сме за всякакъв вариант на игра, тъй като сме проучили добре Спартак (Търнава). Подготвил съм футболистите за това, което ги очаква. Казал съм им кои са силни и слабите страни на Спартак. Вече два дни тренираме за начина, по който играе съперникът. Всичко е обяснено на футболистите. Аз лично съм гледал един мач на Спартак, имахме и човек на техен двубой, така че сме ги разузнали добре", каза още Георги Иванов.