Левски приема Черно море в един от най-интересните осминафинали в турнира за Купата на България. Двубоят е от 19:00 часа на стадион "Георги Аспарухов". Треньорът на "моряците" Георги Иванов - Гонзо се завръща на "Герена" с амбицията да елиминира "сините", които бяха изоставени от Люпко Петрович точно преди мача с Берое в неделя, спечелен с 2:0. Постът на сърбина зае Елин Топузаков, за когото дуелите с Гонзо не са новост. Двамата вече имат зад гърба си два сблъсъка. През пролетта на 2014 година Левски и Черно море се срещат в първата седмица на първенството и водени от Топузаков, "сините" на два пъти побеждават варненци, начело на които и тогава е Гонзо. Първо Левски печели на "Герена" с 1:0 с гол на Даниел Димов, а във Варна столичани се поздравяват с трите точки след успех с 2:1, дошъл след попадения на Владимир Гаджев и Валери Божинов.

Георги Иванов има три загуби (две като треньор и една като футболист) с Левски срещу Черно море, но сега е амбициран да спечели с "моряците". Той призна в навечерието на двубоя, че "сините" са фаворит, но в същото време подчерта, че неговият тим е способен да поднесе изненада и да елиминира лидера във временното класиране на Първа лига.

Припомняме, че последният спор между Левски и Черно море в турнира за Купата на България беше финалът в Бургас през 2015 година, спечелен от варненци с 2:1 след продължения.

За мача днес Топчо не предвижда да прави големи размествания в състава. А фазата на турнира и съперникът са такива, че не предразполагат към експерименти. Победителят се излъчва в един мач, като при равенство в редовното време следват две продължения по 15 минути, а при продължаващо реми и след края им, се изпълняват дузпи.

Аут поради контузия отново е националът Александър Александров, а очакванията са мястото му в центъра на защитата да заеме Симон Сандберг. До момента шведът записа участие в едва три шампионатни мача, както и 90 минути срещу втородивизионния Царско село за Купата. Другата опция е Сърджан Лукин, но през този сезон румънецът не е бил на терена в нито една среща.

Варненци нямат проблеми с контузени и наказани. През уикенда отборът победи като гост Ботев (Пловдив) с 3:2, но заради отпускане след почивката едва на пропиля аванс от три гола. Добрата новина за тима от "Тича" е завръщането на капитана Георги Илиев, който по всяка вероятност ще измести от титулярния състав Тодор Паланков и ще започне от първата минута срещу Левски.

Вероятни състави:

Резултат с изображение за левски фкЛЕВСКИ: Боян Йоргачевич, Сашо Александров, Симон Сандберг, Димитър Пиргов, Веселин Минев, Георги Костадинов, Франсис Нар, Роман Прохазка, Божидар Краев, Антонио Аниете, Бабатунде Адениджи

 

Резултат с изображение за fc cherno moreЧЕРНО МОРЕ: Пржемисъл Коварж, Ондрей Сукуп, Стефан Станчев, Пламен Николов, Михаил Венков, Даниел Георгиев, Александър Цветков, Уго Секо, Георги Илиев, Иван Коконов, Бакари

 

Купа на България - сезон 2016/2017

Всичко за Първа лига - ТУК

Програмата на Първа професионална лига