Асът на Левски Георги Иванов-Гонзо ще бъде в София за предстоящото награждаване на "сините", които станаха шампиони на България за 26-и път.

"Вече съм по-добре, ходя на процедури. До края на седмицата ще се върна в България и там ще продължа с възстановяването. Ако наистина награждаването е на 8 юни, ще присъствам", отбеляза голмайсторът на Левски.

"Гледах последните мачове. Повече следях какво става на Левски - Миньор. Бях убеден, че ще станем шампиони, дори и Литекс да не бяха победили ЦСКА. Доминирахме в това първенство. Независимо, че имахме проблеми в някои от мачовете като цяло бяхме най-добрият отбор. Левски е заслужен шампион. Никога, нищо не се повтаря в живота. Предни титли също не идваха лесно. Тази година беше проблемна за нас. Тези момчета, всички футболисти, а дори и аз имахме много трудни моменти. Видяхме най-лошото, а сега и най-хубавото. Проблемите дойдоха в началото, когато отпаднахме от БАТЕ Борисов и Жилина", продължи Гонзо по телефона от Барселона.

"Годината започна лошо. Ние все пак имахме една основна цел - да станем шампиони. Радвам се, че успяхме да я изпълним. Съжалявам за отпадането от Купата на България. Съжалявам, че се контузих. Жертвата, която стана с мен, донякъде се оправда, след като станахме шампиони", отсече пред "Гонг" лидерът на Левски.

"Оптимист съм за моето завръщане на терена. Правя всичко възможно това да стане по-бързо. Нормално е, когато претърпиш три тежки контузии в рамките на две седмици, да ти мине такава мисъл. Имам сили още да играя и да помогна на Левски", допълни Гонзо.

"Най-рано ще се върна шест месеца след операцията. Няма смисъл да се избързва, защото има опасност да се получи нова травма. Лечението му ще продължи в България. Тук в Барселона е един от нашите физиотерапевти, който вижда какво трябва да се прави. Ще идвам в Испания на контролни прегледи", разказа още Гонзо. /БЛИЦ