Гьоре Сержанта. Тъй го наричали в Македония. На “Българска армия” той се издигна много във военно-футболната йерархия. Стана генералимисус. Ама само на приказки и обещания. На дела даже и за редник не го бива. Пък тръгнал да води окаляните от мръсотия и невежество “червени” войници към титлата. Каква титла, Гьоре?
 
Йовановски дойде надъхан, когато смени Павел Дочев. Готов да атакува върховете. Изръси, че ще направи ЦСКА шампион, после, че ще отупа Бешикташ в Истанбул, а наскоро обяви своите играчи за най-добрите в България. Накъде си хукнал, редник Йовановски, след като не ставаш за треньор и на култовите села Свирково и Окоп?
 
Гьорето е цар на гафовете. Реди ги един след друг. Пренебрегна най-добрия футболист на ЦСКА след Тодор Янчев – Грегъри Нелсън. Заби холандеца на пейката в най-важния мач – срещу Порто. Острието се разсърди, отказвайки да влезе като резерва. Гьоре на свой ред се разфуча като свиреп македонски ветер от Вардара. И издуха Нелсън от групата за столичното дерби с Локомотив (Сф). Без явно да знае, че кадърен е онзи военен, който е на “ти” с дипломацията и психологията. Вместо да бие шута на Грегъри, Гьорето трябваше да го глоби за своеволието, но после да поговорят на четири очи и да го вземе поне в разширения състав за снощната среща.
 
Вторият гаф на Йовановски е постоянното налагане на Мишел Платини. Очевадно е, че бразилецът е пълна дупка, по-голяма и от тия из софийските улици. “Благодарение” на него ЦСКА не успя да вземе поне точка от Порто и да победи Локомотив (Сф).
 
Третата издънка е направо за историята. В двубоя с португалците ЦСКА за първи път откакто го има излезе в домакинска европейска битка без нито едно типично крило.
 
Четвърто – Гьоре не е научил “червените” на нито едно заучено положение, което беше един от плюсовете на тима както при Любо Пенев, така и при предишните наставници.
 
Пето... Няма смисъл ни от пето, ни от шесто, защото минусите на Йовановски са безкрайни. Големите въпроси обаче са следните – Гьоре послушник ли е, изпълнява ли нечии поръчки, безгласна буква ли е, удобен ли е на генералите над него, които го ползват като кукла на конци? Ами ако е така, значи и генералите са станали редници, водейки ЦСКА към гибел... Ако пък не е така, защо тогава никой не вижда, че отборът се нуждае от истински пълководец.
РУМЕН ИЛИЕВ/БЛИЦ