Новият треньор на ЦСКА Гьоре Йовановски започна с гръмките изказвания. БЛИЦ първи писа, че македонецът ще поеме “червените” след напускането на Павел Дочев. Йовановски вчера проведе първите си тренировки на лагера в Правец, а днес от 20,00 часа ще бъде първото открито занимание на тима.

“Проблемът на отбора е само психологически, две победи до края на седмицата и всичко ще се нормализира. Мога да направя ЦСКА шампион. Това е моята цел, както и успешни мачове в Лига Европа поне до зимата. Искам от играчите да показват характер и да оставят сърцето си на терена”, каза Йовановски в интервю за “Тема спорт”.

“Не съм изненадан от назначението си, защото имах разговори с ръководството на ЦСКА още преди 4 месеца. Тогава идвах до София и преговаряхме. Очаквах, ако имат някакви проблеми от ЦСКА, пак да ме потърсят. Така се и случи. Познавам много добре отбора защото съм изгледал 7 мача на живо от началото на годината. ЦСКА разполага с много качествени футболисти и не виждам проблем да постигнем успехи. Проблемът на отбора в момента е най-вече психологически. Трябва да се върне увереността и самочувствието на играчите. Това ще е и една от първите ми задачи. Вече разговарях индивидуално с всички футболисти и съм наясно с това, което мислят и очакват”, допълва македонецът.

“Ще работя за ЦСКА с цялото си сърце. Сигурен съм, че ще успея. Истината е, че аз защитавам до последно интересите на отбора, в който работя. Винаги отстоявам принципите си. Затова някои журналисти в Македония имат проблеми с мен. Ще държа на дисциплината, компромиси няма да правя с никого. Не мога да оставям никого да ми се качва на главата. Футболистите трябва да знаят, че мога да простя слаба игра, но не и липса на сърце и характер. Искам играчите да оставят сърцето си на терена, ако трябва да плюят кръв, но да се борят до последно”, коментира още Гьоре Йовановски./БЛИЦ