Росица (Поликраище) победи с 1:0 гостуващия Рудановски (Константин) в мач от южната „Б“ областна група на Велико Търново. По време на двубоя обаче имаше горещи страсти, предизвикани от хора от ФК Първомайци, специално дошли за двубоя като зрители, пише sport-vt.com. Самият мач бе коректен и интересен за гледане, само с един жълт картон, а единственият гол, който донесе трите точки на домакините от Поликраище, падна в 32-ата минута, когато точен след самостоятелна акция бе Милко Байчев.

Срещата обаче бе помрачена и дори прекъсната за няколко минути заради грозни сцени извън терена. Играчи и ръководители на ФК „Първомайци“ събориха на земята футболист на гостите от с. Константин, опитал да изпълни странично хвърляне, и отправиха обиди към гостите на расистка основа. Наложи се делегатът на мача Станьо Гатев да звъни на тел. 112 и да иска намесата на полицията, за да бъдат укротени страстите. По разказа на делегата на ЗС на БФС отборът на ФК Първомайци си отмъщавал на тима на Рудановски за поведението на негови привърженици при гостуването им там.

В крайна сметка с пристигането на полицейски патрул от Горна Оряховица страстите бяха укротени и двубоят продължи нормално.