Като успешен отчете ръководството на Пирин (Гоце Делчев) изтеклия есенен полусезон на регулярното Общо събрание на клуба в присъствието на фенове, граждани, на по-голямата част от УС и зам. кмета Богдан Боцев. Дневният ред на събитието бе в две части – отчет за финансовото състояния и отчет за представянето на отбора, пише е-79. В клуба не скриха доволството си от играта на тима и класирането, с което "зелено-белите" изненадаха песимистите и дори ограничените оптимисти, за които 8-ото място в класирането и 18-те точки, които отборът постигна, изглеждаха светотатство. Освен това в първата част на събранието изпълнителният директор на клуба Асен Трендафилов представи отчет за финансовото състояние на клуба, като от представеното стана ясно, че неврокопчани са един от малкото клубове, нямащи никакви задължения към държавни и футболни институции, а така също и към футболисти. Той увери още, че за пролетния дял от първенството са осигурени необходимите финанси и условията за нормална работа. От общината пък препотвърдиха ангажиментите си към клуба, като освен предоставянето на стадиона, ще продължат да предоставят планираните в бюджета на общината средства.

Същевременно в клубната управа потвърдиха идеята, че ще се залага отново основно на местни футболисти, което бе подкрепено с привличането на Марио Близнаков и Любомир Витанов през зимната пауза. В тази светлина като основен приоритет в работата на новото ръководство ще бъде работата в ДЮШ, която да създава кадри, които да подхранват първия отбор, а той да бъде трамплин за тяхното реализиране в по-големи клубове.

Стана ясно, че освен обновяването на съблекалнята на отделните гарнитури от школата, което се прави с основното съдействие и инициатива на феновете, ще се започне работа и по изграждането на помощното игрище. То ще може да бъде ползвано от всички формации на клуба, като на първо време ще бъде с естествено тревно покритие, като в краткосрочен план ще се работи по реализирането на проект по различни програми на ЕС и УЕФА за изграждане на терен с изкуствено тревно покритие, позволяващо провеждането дори на официални мачове при подрастващите. От клуба обявиха, че вече са се погрижили да осигурят терени, на които да тренират и при нужда да играят мачовете си децата и юношите на клуба, като става дума за стадионите в Садово и Ляски. Това бе в отговор на въпроси от присъстващите относно работата в ДЮШ и политиката, която ще се провежда в нея след подновяването на първенството.

По отношение на официалния стадион в Гоце Делчев от ръководството обявиха, че се работи върху подобряването на тревното покритие за пролетния полусезон. Народният представител и член на УС на Георги Андонов пък потвърди ангажимента от по-рано за цялостна подмяна на тревата и отводнителната система на клубния терен.

СЛЕДЕТЕ С БЛИЦ: "А" ГРУПА - ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА, РЕЗУЛТАТИ, КЛАСИРАНЕ И ЛИСТА НА ГОЛМАЙСТОРИТЕ