Футболистите на Пирин (Благоевград) бойкотираха сутрешната тренировка на стадион „Христо Ботев” заради неизплатени заплати и премии. Заниманието бе възстановително след мача с Миньор (Перник) вчера, в който „орлетата” паднаха с 0:1.По думите на част от футболистите и треньорите тимът обмисля изобщо да не излезе в събота срещу Берое.

До последно е имало проблеми и преди заминаването вчера за Перник, а преди няколко дни формация от юношеската школа е трябвало да пътува за мач от областното първенство с няколко леки коли, съобщава Е-79. Като прибавим, че кредиторите си взеха единия автобус, а фирмата, поддържаща стадион „Христо Ботев” - и трите футболни врати, нещата наистина започват да стават страшни.

Изненадващо бойкотът бе подкрепен и от собственика на тима Емил Наков, който сподели, че разбира играчите, тъй като и той не бил получавал 7 месеца заплата като изпълнителен директор. "Абсолютно подкрепям стачката на футболистите. Те са в правото си да стачкуват, тъй като играят страхотно, а не могат да си получат възнагражденията. Аз също стачкувам, тъй като седем месеца не съм получавал заплата като изпълнителен директор”, коментира Наков.

Мажоритарният собственик на „орлетата” призна също, че днес е ден за заплати и търси начини да намери средства. Той не пропусна случая да „благодари” на общинския съветник Йордан Андонов. Според собственика на Пирин Андонов стои в основата на лошите взаимоотношения между клуба и фирмата „Мспорт”, която поддържа стадион „Христо Ботев” и която в средата на миналата седмица взе трите врати от терена.

При така създалата се ситуация предстоящият мач между Пирин и Берое, който е в събота от 18:00 часа, е под много голяма въпросителна. /БЛИЦ