Специалистът по международно право Георги Градев нападна президента на БФС Борислав Михайлов и го обвини в далавери. Най-скандалното от пресконференцията бяха въпросите на Градев към шефа на футболната ни централа, свързани с уредения мач с Естония през пролетта на 2011 година.

“Организацията на контролата с Естония е започнала още на 15 декември. Искам да питам Боби Михайлов - ходил ли е на Нова година заедно с Лъчо Танев на среща със сингапуреца Радж (б.р. – главният организатор, свързан с “черно тото”). Взел ли е 80 хиляди евро и ако да, нека признае. Ако не е, да излезе и да каже, че не е”, заяви Градев.

“Спомняте ли си, че на контролата със Саудитска Арабия (октомври 2010 година, победа за България с 2:0) имаше много проблеми около хотела, терените и т.н. Разкарваха националите като туристи из Турция, където се игра срещата. Тогава от БФС вдигнаха олелия до Бога, недоволстваха здраво. А преди контролата с Естония нашите национали тренираха на половин терен, хотелът не беше на ниво. Тогава някой да се оплака?!”

“770 футболни клуба бяха приети на последния конгрес в БФС. Къде са, вие представяте ли си да има 770 клуба. Според министър Нейков са около 550. Това са тотални фантоми, които догодина ще дойдат и ще вдигнат глас за Боби Михайлов. Пълна престъпност. Нека каже Боби Михайлов купувани ли са му гласове за миналия конгрес от двама души, които са правили организацията. Плащани ли са между 1000 и 1500 лева на глас”, добави още Градев.

Въпросите на Георги Градев към БФС и Борислав Михайлов:
1.Носени ли са сакове с пари от наши представители към Азия и залагано ли е на отбор, който не е ЦСКА, да стане шампион? Аз не знам дали е така. Да го потвърдят или отрекат от БФС.

4.Санкциониран ли е БФС от УЕФА с 50 000 евро заради лиценза на ЦСКА? Нека излязат и кажат каква е причината за тази глоба, която към този момент е висяща? Не съм сигурен дали не е заради неправомерно отнет лиценз или за нещо друго, само БФС може да каже.

5.Защо Борислав Попов е уволнил трима арбитри на Арбитражния съд, след като те са отсъдили в полза на ЦСКА в случая "Паунич", в който мениджърката настояваше да вземе 660 000 евро комисиона от клуба? Как и между кого тази сума е щяла да бъде разделена?

6.Купувал ли е БФС гласове в полза на Борислав Михайлов? Организацията правена ли е от президент на футболен клуб, който е давал по 1500 лева на север и член на политическа партия, който е давал по 1000 лева на юг?

7. Как Локомотив (София) е получил лиценз за 2010 г. и 2011 г. при положение, че футболистът Бойко Величков е осъдил клуба още през 2009 година?

8. Как Черноморец ще вземе лиценз, след като има 20 млн. лева дългове и дължи пари на поне 50 бивши служители?

9. Ако ЦСКА, който е документално изряден, стане шампион, ще вземе ли лиценз от БФС? Аз съм предупредил ЦСКА, че според мен отговорът е "не", но те не ми вярват, че подобно нещо е възможно да се случи в държава от ЕС.

10. Бил ли е Борислав Михайлов с Лъчо Танев на почивка в Сингапур по време на договарянето на контролата Естония - България в Турция, за която стана ясно, че е уредена?

11.Срещали ли са се там с така известния Радж Перумал?

12.Срещали ли са се с Костадин Хаджииванов, известен като Коце Маца?

13.Получил ли е Борислав Михайлов 80 000 евро за провеждане на тази контрола? Да каже "да" или "не", защото аз не знам.