Проливен дъжд и градушка едва не провалиха практическо занимание на млади столични рефери в комплекс „Царско село“. Пороят, който се изсипа в сряда следобяд, постави на сериозно изпитание реферите, някои от които правят първи стъпки в съдийството.

В заниманието се включиха момчетата, които наскоро завършиха съдийския курс в София, както и ръководещите арбитри в елитните юношески групи до 17 г. и до 19 г.

Методистът на Зоналния съвет на БФС-София Никола Джугански бе организирал работа в три центъра – Свободен и Наказателен удар, Засада и Физически упражнения за загрявка преди мач. Николай Йорданов, Милко Николов и Иван Алексиев бяха определени за ръководители на центровете. Работата в първите два бе заснета със специални камери и ще се обсъжда и анализира на следващите конференции в столицата. Заниманието бе проследено внимателно от главния методист на Съдийската комисия на БФС Детелин Баялцалиев.

„Специални благодарности на председателя на Зоналния съвет в София Валентин Чакъров, който ни осигури топки и потници, както и на главния „виновник“ за отличната организация - секретарят на Съдийската комисия на ЗС на БФС Евгени Геров“, заяви за bgreferee.org Никола Джугански.