Гръмна пореден скандал с наши футболни съдии, като отново прословутото трио Лъчезар Йонов, Петър Тарълов и Емил Митев прочуха България пред света. Оказа се, че първият ръководил контролата Вердер - АЗ Алкмаар (2:1) под фалшиво име. Арбитърът, на когото преди година бяха отнети съдийските права, се представил за Райчо Райчев от Сливен. И така с чужда самоличност Йонов и асистентите му - Емил Митев и Петър Тарълов, извели двата отбора на един от терените в турския курорт Белек.

Тримата, които са извадени от всички съдийски ранглисти в България, позират гордо от фоторепортажите в сайтовете на Вердер и АЗ Алкмаар, като са махнали емблемите на БФС от екипите си.

Същата тройка се прочу миналата година, когато бяха разкрити как са пътували до Южна Америка, за да ръководят съмнителни мачове в Аржентина и Венецуела. Именно това беше причината да бъдат наказани завинаги – Йонов беше в ръководещ съдия в "Б" група, а Митев и Тарълов – асистенти в "А". Не е ясно сега по какъв начин Лъчезар Йонов и съгражданите му са получили наряд за толкова престижна контрола на турска земя.

Недоумение след мача изразиха и от двата отбора, след като Йонов дал 10 минути добавено време, без да има основателна причина. Още на 4-ата минута и от двете скамейки започнали да подканят рефера да свири края на двубоя. В 97-ата вратарят на холандците също изразил недоумение, въпреки че отборът му имал шансове да изравни. И така до 100-ата минута. А треньорът на Вердер Томас Шааф иронично подхвърлил, че се чудел дали българинът може да продължи мача до закуската на следващия ден.

Най-учуден от цялата ситуация е Райчо Райчев. Сливенският рефер останал втрещен като прочел какви ги е вършил в Турция.

"Не съм мърдал от Сливен и това лесно може да се провери. Няма да оставя нещата така. Злоупотребили са с името ми и това не е случайно. Името ми фигурира в ранглистата на "Б" група, въпреки че през есента не съм ръководил мачове, тъй като бях контузен. Много е подло това, което са направили, възмутен съм", заяви пред bgreferee.org Райчо Райчев.

През лятото всички съдии от професионалния футбол подписаха декларации, че няма да ръководят каквито и да било срещи без знанието на Съдийската комисия на БФС.

3_3.jpg