Страшен скандал с участието на Христо Стоичков се разигра по-рано през деня. Камата нападнал със заплахи и псувни екип на вестник "България днес" и пребил шофьора на редакционната кола, съобщават колегите от "24 часа". Всички са в шок от случилото се. Инцидентът се разразил в района на Етрополския манастир, където е сватбата на Христина Стоичкова и хърватина Лука Белич. Шофьорът Петър е в шок след побоя, който му нанесъл Стоичков. Той е с подуто лице, синини по цялото тяло и сцепена устна.

"Това е абсурд. С нищо не сме ги предизвикали. Когато пристигнахме полицай ни насочи към задния паркинг на манастира, където имаше и автобус с гости. Зад нас караше и Стоичков. Не сме излизали от колата. Направих няколко кадъра. След това излезе отвътре и се насочи към нас. Придружаваше го негов приятел. Помолих шофьора да заключи колата отвътре, защото знам за характера на г-н Стоичков. Тогава той му нареди да отключи с доста груб тон. После застана пред колата така, че не можехме да потеглим. Искахме вече да си тръгнем", разказва фотографът на "България днес" Борислав за началото на конфликтната ситуация.

Все пак шофьорът Петър (на снимката вляво) отваря само прозореца. Тогава Христо Стоичков започнал да обижда и да псува журналистическия екип. Колегите казали, че си тръгват и го помолили да ги пусне. Той обаче им наредил да излизат от автомобила. След това отворил вратата на колата и започнал да бие шофьора с юмруци и ритници. "Петър викаше за помощ, но това не спря Стоичков. В същото време приятелят му се опитваше да ми вземе фотоапарата. Няколко пъти ми каза: "Мишка, излизай от колата", но аз отказах. През това време Стоичков продължаваше да бие шофьора, който вече беше в шок. Бяхме изпаднали в паника. В един момент, както вратите бяха отворени, шофьорът даде газ и потеглихме назад. Ударихме се в кола на някой от гостите на сватбата", продължава с разказа фотографът.

След пътния инцидент на място идва полицаят, който в началото пренасочва момчетата към задния паркинг. Униформеният служител на МВР се опитал да успокои Христо Стоичков. Той обаче продължавал да бълва заплахи към двамата. На инцидентите с побоя и с катастрофата имало много свидетели. След удара на редакционната кола с БМВ-то на паркинга дошъл екип на "Пътна полиция", за да опише инцидента.

В момента участниците в инцидента дават обяснения за катастрофата след опита за бягство от нападението на Христо Стоичков. Те ги предупредили, че ще ги пуснат, ако изтрият записите от фотоапарата. Колегата фоторепортер обаче категорично отказал. От пресцентъра на МВР казаха през "24 часа", че на мястото има екип на "Пътна полиция", който е там заради катастрофата. Колегите от "България днес" все още са на мястото и не са давали показания в местното районно управление за нападението на Христо Стоичков и приятелите му над тях, както и за побоя над шофьора на редакционната кола. През 2008 г. Христо Стоичков преби и фоторепортера Любомир Асенов, който се опитал да го снима в Барселона. Видял го как прави кадър, настигнал го, забил юмрук в лицето му и го свалил на земята. В същото време псувал бременната му тогава съпруга.