Грандиозен скандал избухна на летището в Баку, след като домакините заявиха, че след 24,00 часа местно време (22,00 часа българско време) летището е затворено и отборът на Левски не може да излети с чартърен полет за София. По-рано тази вечер "сините" стигнаха до 0:0 срещу местния ФК Баку в първи мач от 3-ия квалификационен кръг на Шампионската лига на стадион "Тофик Бахрамов".

Футболистите и придружаващите ги журналисти и фенове бяха щателно преглеждани на влизане в летището, което отне близо два часа и когато всички минаха проверките в един момент се появи капитанът на самолета, който заяви на Тодор Батков, че местните власти не разрешават излитане на полета, предава “Дарик” радио.

Това вбеси Тодор Батков, който се развика на представителите на летищните власти. Той каза, че това е истинска провокация спрямо гостите от България и попита дали трябва да постъпят така в София, когато след седмица гостува ФК Баку.

Батков се закани, че ще се обади на външния министър на Азербайджан. Той проведе няколко телефонни разговора на висок глас, но след тях той не стана по-спокоен. По предварителна програма полетът бе предвиден за излитане в 22,00 часа българско време и за кацане в София в 1,00 часа след полунощ.

Тодор Батков, Константин Баждеков и Георги Марков се събраха да умуват какво да правят при създалата се ситуация. „Вие не осъзнавате какви проблеми създавате на вашите хора, когато те след седмица ще гостуват в София”, обърна се Баждеков към представителите на летищните власти./БЛИЦ