В ЦСКА капят като круши. След като преди пет дни стана ясно, че най-новото попълнение на “червените” Фабрицио Грило ще пропусне първите 2-3 мача от сезона заради контузия се разбра, че още двама футболисти на 90% също са аут от старта на Лига Европа и вечното дерби с Левски на 1 август. Това са Грегъри Нелсън и Апостол Попов, пише в. “Тема Спорт”.
 
Двамата пропускат всички контроли на ЦСКА по време на лагера в Германия. Дори и да са възстановени до 20 юли, както се очаква, те ще са изостанали с подготовката и ще им липсва игрова практика. За това треньорът Павел Дочев дори и да ги включи в групата за първия двубой от Лига Европа, който е на 29 юли, и вечното дерби с Левски на 1 август, то те ще си останат на резервната скамейка.
 
Дочев е наясно с трима от титулярните защитници, с които ще стартира новия сезон. Сигурни са местата на десния бек Йордан Минев, левия – Румен Трифонов, и централния бранител Джузепе Акуаро. Единствената въпросителна в тази линия е свързана с избора между втория капитан Павел Виданов и Костадин Стоянов. Дочев ще трябва да се спре на един от тях за партньор на Акуаро. На този етап шансовете на двамата са равни и всичко зависи от представянето им в предстоящите контролни мачове.
 
В атака отсъствието на Нелсън прави от Спас Делев сигурен титуляр. Той ще действа по десния фланг, отляво мястото ще е за Елиот Гранден./БЛИЦ