Новото попълнение на Локомотив (Пловдив) Емил Гъргоров заяви, че е подписал договор с клуба до края на сезона, но с уговорката, че при оферта от чужбина, ще си тръгне през зимата от "Лаута".

Тази вечер той парафира контракта си с "черно-белите", след което проведе първата си тренировка с тима.

Гъргоров бе картотекиран в БФС и може да дебютира за Локомотив (Пловдив) още в неделния мач срещу Славия (от 20:00 часа), ако треньорът Христо Колев прецени, че е готов за това.

Гъргоров каза, че е преминал при "смърфовете", тъй като шефовете на клуба са били най-настоятелни в опитите да го привлекат и затова е приел офертата им. Той изрази увереност, че с дружни усилия Локомотив ще излезе от настоящото незавидно състояние, ще постигне успехи и ще радва феновете с добра игра.

"Локомотив (Пловдив) ме искаше най-много от всички клубове и това наклони везните да съм тук сега", каза 34-годишният футболист.

Гъргоров е роден на 15 февруари 1981 година. Юноша е на Локомотив (София) и в родния си клуб играе в периода 1999-2002 г. и 2015 г. (пролетния дял на миналия шампионат). Бил е също така в ЦСКА, Страсбург (Франция), Университатя (Крайова, Румъния), Лудогорец и Шъдзянджуан Йончен (Китай). Гъргоров има и 20 мача с 3 отбелязани гола за националния отбор.

Четири пъти е шампион на България (3 с ЦСКА и веднъж с Лудогорец), има спечелени 3 Купи на България и една Суперкупа на страната.



"А" ГРУПА - СЕЗОН 2015/2016

КУПА НА БЪЛГАРИЯ - СЕЗОН 2015/2016