Халфът на ЦСКА Емил Гъргоров получи наградата за Футболист на месец октомври в българската „А” група. Бадема получи 13 от възможните 26 гласа в анкетата за най-добър играч в XIII кръг на елита, но бе запитан на какво се дължат пораженията от Черно море във Варна и от Лудогорец на „Българска армия” и в отговор призна, че напоследък „червените” не се представят на ниво. Той не пропусна да изкаже разочарованието си от съдийството в срещата с "моряците".

„Мачът с Черно море? През второто полувреме се опитахме да обърнем нещата, но не успяхме. Имаше и странични фактори. Не е приятно като те порежат по такъв начин съдиите. Тичат 90 минути и в един момент някакъв човек целенасочено те реже. Това няма как да не оказва влияние. Срещу Лудогорец обаче бяхме слаби”, каза българският национал.

„Надявам се тези мачове да не повлияят за дербито с "Левски". Всеки знае какво значи този мач. В събота и двата отбора ще са по-мотивирани. Ние допуснахме загуби, а "Левски" ще иска да си върне за предния мач. И ние падаме, и те падат. Трябва да се опитаме да се доближим до Лудогорец”, каза още бившият капитан на "орлите" и вследствие бе запитан дали съжалява, че вече не е в състава на шампионите:

„Не. Това е мое решение. Щастлив съм в ЦСКА, независимо от ситуацията. Не беше лакомия, а беше неразбирателство между мен и президента. Не е ставало въпрос за пари.”

„Напрежение в съблекалнята на ЦСКА няма. На всички е ясно, че трябва още да работим, за да се получат нещата. Чудеса не можем да направим. Играхме доста добре на моменти в последните мачове. Трябва обаче постоянство. Не може да играеш 4-5 мача добре и после за две-три срещи да се срине всичко.”

„Дали сме спрели да вкарваме на "Левски" в предния мач? Това е гледна точка на феновете, ако бяха влезли положенията на Марсиньо и Чочев, щеше да е по-голяма победата. Но това е футболът. По-сладко ми е в ЦСКА от гледна точка на това, че е много трудно и тепърва намираме нашия стил на игра. Ще ни трябва време. Надявам се всичко да се оправи. Първо клубът да тръгне по нормален път, а след това ще мислим за игра. Ще видим дали това ще стане", завърши Гъргоров.