Халфът на Локомотив (София) Емил Гъргоров бе избран за футболист №1 на 24-ия кръг на „А” група в анкетата сред треньорите, провеждана от Пресклуб „България”. 34-годишният нападател бе в основата на победата на „железничарите” с 4:1 над Берое в Стара Загора и вкара гол.  Футболистите на Лудогорец Върджил Мисиджан и Марселиньо се нареда на второ и трето място.

„Първата цел беше Локомотив (София) да влезе в шестицата, но апетитът идва с яденето, ние играем добре и ще се борим докрай да участваме в Лига Европа. Наистина играем много добре и се надявам до края на първенството да продължим по този начин. Всичко е наред в Локомотив. Има спокойствие, няма никакво напрежение, което ни позволява да играем без да се притесняваме, без да имаме специални цели. Президентът каза, че играем мач за мач, каквото стане, ако се класираме, класираме, но не на всяка цена. На всички ни се иска да се класираме, това не е тайна. Времето ще покаже дали ще се справим. Тимът си заслужи място в шестицата, а играта ни не бива да учудва никого”, каза Гъргоров при награждаването си.

„До колкото знам, нещата финансово са нормални, всичко е наред. Не съм чул нещо да има да се плаща”, каза нападателят на „железничарите” във връзка с финансовото състояние на клуба.

Гъргоров коментира и състоянието на терена на стадион "Локомотив": „Определено не е хубав теренът, вижда се. Не мога да кажа на черното бяло. Може би донякъде и от терените идва слабата резултатност, но това е нормално във футбола – два три мача по 4 гола се вкарват, нормално нещо, има и такива резултати, понякога топката не влиза във вратата. Нямаме настройка повече да пазим резултата. Всеки отбор си има стил на игра. Според него вкарва и голове.”

„Вече е по-трудно ЦСКА да стане шампион. Да ви кажа честно, много трудно може да стане и ние да сме на върха, тъй като нямаме отбор да станем шампион. Втори може би, но също ще е трудно”, коментира Гръгрово ситуацията в челото на „А” група.

„Голям проблем на футбола ни са прекалено многото чужденци. Има и качествени, но мисля, че трябва да се дава път повече на младите футболисти”, завърши опитният футболист.

"А" група - сезон 2014/15, програма, резултати и листа на голмайсторите

Купа на България - сезон 2014/2015