В шампиона Литекс определено не умеят да губят и не признават поражението. Доказа го отпадането на юношеската формация на "оранжевите" (набор 1996) от Пирин на 1/4-финалите на Републиканското първенство.

След фиаското благодетелят на "оранжевите" Гриша Ганчев е разпоредил цели 15 момчета от тима да бъдат изгонени на мига, разбра "Тема спорт" от източник от ловешката академия.

Както е известно, най-малките футболисти на Литекс бяха елиминирани след 1:5 в Благоевград и победа с 2:0 у дома, която обаче се оказа недостатъчна, за да спаси децата от гнева на големия бос.

Амбициите на Ганчев са били да види всички свои отбори шампиони през тази година. Допреди отпадането на набор'96 от Пирин мисията бе изпълнена на 100% - мъжкият тим вдигна титлата, както и елитните юношески отбори - набор'92 и набор'94. В Ловеч обаче не могли да преглътнат и шамара от школата на умиращия благоевградски клуб.

Според запознати с Академията на Литекс това била най-слабата формация и от нея не се очаквали кой знае какви резултати, но явно това не било достатъчно да разубеди Ганчев.

Сега "оранжевите" търсят спешно треньори за този си тим. Със задачата е натоварен лично шефът на школата Ферарио Спасов, който вече провел няколко разговора с родни и чуждестранни специалисти. /БЛИЦ