Реваншът с Жилина днес е съдбоносен не само за амбициите на Литекс да играе в групите на Шампионската лига, но и за треньора на тима Ангел Червенков, пише в. “Тема Спорт”.
 
Според изданието, което се позовава на запознати с клубните дела на ловчанлии, младият специалист ще се раздели с поста си, ако не отстрани словашкия първенец.
 
Както е известно, ако “оранжевите” отпаднат от кошмара на Левски, ще трябва да играят плейоф за влизане в групите на Лига Европа, което не е никак лесно изпитание и за поредна година тимът може рано-рано да се прости с евромечтите си.
 
При успех срещу Жилина обаче ловчанлии попадат директно в групите на втория по сила турнир на УЕФА, с което и Червенков ще отърве кожата, защото това е цел минимум, поставена му от клубния бос Гриша Ганчев.
 
През май благодетелят на Литекс веднъж вече остави треньора на работа, въпреки че имаше варианти Люпко Петрович или италианецът Маурицио Тромбета да води “оранжевите” в европохода. Именно специалист от чужбина ще бъде евентуалният заместник на Червенков, ако той се провали срещу Жилина./БЛИЦ