Нападателят Ивелин Попов напуска Литекс. След отпадането на ловчанлии от Шампионската лига, ръководството на клуба е решило, че е време да продаде национала. Дори да влязат в групите на Лига Европа, "оранжевите" ще се разделят с играча, който е апетитна хапка за доста еропейски отбори. Така реваншът с Дебрецен ще се окаже последен мач за Попето с екипа на Литекс.

Шефовете на ловчанлии обсъждат в момента коя от двете конкретни оферти от Холандия е по-добра за футболиста. Според източник от клуба Грьонинген и НЕК Ниймеген са готови да купят Ивелин Попов. Босът на "оранжевите" Гриша Ганчев е склонен да продаде нападателя, за да може да покрие загубите си от отпадането от Жилина.

В момента цената на играча е 1,5 млн. евро, но край Покрития мост са готови да го пуснат и за по-малко, но само срещу по-голям процент от следващ трансфер, какъвто със сигурност ще има в клаузата на договора.

Иначе в Холандия все по-усилено се пише, че НЕК Ниймеген ще бъде купен от боса на Челси Роман Абрамович. Целта му ще бъда да превърне тима в резерват за таланти. Човек на Ниймеген вече гледа Попето в контролата с Русия в Санкт Петербург миналата сряда - 0:1./БЛИЦ