Коледна разпродажба готви Литекс. На тезгяха ще бъдат извадени всички играчи, от които могат да бъдат изкарани пари. Някои от младите са почти договорени със солидни европейски клубове. Очаква се Гриша Ганчев да направи поредния трансферен удар с младежки национал в лицето на Георги Миланов.
 
Холандските грандове отдавна се облизват за халфа, който беше обявен лично от Стилиян Петров за новата голяма звезда на България. Интерес не липсва още и към Александър Цветков, пише “Стандарт”. Няма да бъдат спирани и опитните играчи на доста по-ниски цени. Футболистите, които останат в Литекс за пролетта, ще играят за нова заплата. Тя ще бъде сериозно орязана.
 
Индикации за свиването на бюджета при шампионите дойдоха с атаката на евротурнирите през лятото, която беше подпомогната с нулева селекция. Слуховете получиха потвърждение от напускането на Любо Пенев и назначението на Атанас Джамбазки. Мнозина определиха последия като най-евтиният спец, откакто Гриша Ганчев пое клуба.
 
Напусналите футболисти ще бъдат заменени с играчи от академията на Литекс или евтини чужденци като бразилеца Мирасема. Мерките в Ловеч са свързани с пускането на новия автомобилен завод край Ловеч. Гриша Ганчев е насочил натам целия си финансов потенциал и пести от всички възможни пера./БЛИЦ