Собственикът на Литекс Гриша Ганчев призна, че отборът му си е свършил работата само на половина. Той не иска все още да се говори за титла.

“За нас е важно да развиваме младите футболисти, които имаме и ако можем да участваме в евротурнирите. Но да участваме, а не да записваме участие. Дайте да не ги хвалим много играчите, защото работата е наполовина. Наистина сега имаме добър специалист, но твърдя, че и другият треньор, който имахме през сезона беше качествен. Но характер с характер някой път не се получава. Ако завършим първи – добре, ако не - няма да правим трагедии”, заяви Ганчев пред камерите на Ринг БГ.
Той коментира и кризата в националния отбор.

“Аз от футбол не разбирам, но проблемът на националния отбор е в колектива. Ние нямаме достатъчно качества, за да се борим с големите в света. Никога недейте да сравнявате поколението от 1994-а и сегашното. Тогава имаше характери – Лечков, Балъков, Трифон Иванов, отпред оня лудия Христо Стоичков. Успехите им не бяха случайни. Разликите са огромни. Идването на чужд треньор нищо не може да промени, защото ще играят пак същите футболисти. 1 милион евро струва качествен треньор. Грузия като взеха Ектор Купер какво направиха? Като няма материал, какъвто и да ти е готвачът, манджата не се получава", коментира Ганчев.

“Чуждестранни играчи? Какъв е смисълът да купуваме скъп чужденец? Той като види тук как се ритат като магарета, да не е луд да дойде да си чупи краката. Нали знаете кои са повече от китайците - мечтателите. Така че недейте да мечтаете, бъдете реалисти", добави Ганчев.

Босът на ловчанлии заяви, че ще предложи пред Изпълкома да бъде забранено излъчването на мачове от чуждестранни първенства, докато има двубои от родната “А” група.

“Интересът към мачовете не е голям, защото те се дават по телевизията. А още повече, че по същото време текат срещи от европейските първенства. Затова мачове от Европа не трябва да се излъчват по време на българските. Това може да се забрани, защото законът го позволява. Нормално е човек да си купи една ракия за 1 лев и да си гледа мачовете на топло. Може ли Мюзик Айдъл, където пеят разни лапенца, да носи приходи от 10-15 милиона лева", завърши босът на Литекс./БЛИЦ