Собственикът на Литекс Гриша Ганчев е приготвил 1 милион евро за шампионска селекция. Според запознати с делата му този път босът решил да подсили отбора, след като през лятото наля сериозна сума в ремонта на стадиона. Целта е да се спечели шампионската титла в България и да се изгради отбор, който да атакува групите на Шампионската лига. Търсят се класен нападател, халфове и централен защитник, пише вестник "Тема спорт". Мениджърът Стойчо Стоилов вече работи по исканата от треньора Любо Пенев селекция.

Планът на Ганчев е да избие дадените пари за нови играчи чрез крупни продажби. Ивелин Попов е под наем в турския Газиантеп, а ако турците не платят исканите от Литекс 1,5 милиона евро, националът ще стане собственост на някой друг чуждестранен клуб. За Дока Мадурейра оферти също не липсват, както БЛИЦ написа вчера. Гриша Ганчев се облизва и за тлъст процент от евентуален бъдещ трансфер на Станислав Манолев от ПСВ.

Последните двама, които могат да напуснат Литекс за прилична сума през зимата са Мишо Венков и Петър Занев. Към първия сериозен интерес проявява Динамо (Букурещ), а вторият е желан от холандски и турски отбори.