Договорът на старши треньора на Литекс Златомир Загорчим изтича през лятото. Сръбският специалист дойде в Ловеч през юни миналата година и подписа за 12 месеца. Интересното е, че тогава от ръководството на "оранжевите" така и не обявиха срока на неговото споразумение. На този етап все още не са водени разговори между Загорчим и благодетеля на Литекс Гриша Ганчев за нов контракт. Босът на ловчанлии ще задържи Заги за още един сезон, при положение че "оранжевите" се класират за евротурнирите, пише „Тема спорт". А целта вече изглежда на 90% изпълнена. Нещо повече, Литекс води дори битка за титлата с Лудогорец. И то ожесточена. Ако тимът стане шампион, в новия договор на Загорчич ще има заложено и сериозно увеличение на възнаграждението му.

През последните два сезона Литекс пропусна евротурнирите и сега клубът е амбициран да се върне на европейската сцена. За това целта минимум е Лига Европа, а тази максимум - титлата.

„Да, договорът ми е до лятото, но сега не мисля за това. Важното е да изпълним задачите - да играем добре и да се класираме за Лига Европа. После ще видим", коментира Златомир Загорчич, деликатно пропускайки да коментира шансовете за титлата. В Ловеч продължават да го играят „тихо дебне граничарят". По средата на есенния дял след серия от неубедителни игри и слаби резултати столът на сърбина се бе разклатил, като дори се заговори, че Ивайло Петев може да го смени. Постепенно обаче резултатите се стабилизираха и Загорчич затвърди позицията си начело на отбора.

Тази неделя на Литекс предстои сблъсък с Лудогорец за първото място. Интригуващият мач от 26-ия кръг на "А" група е от 19:30 часа в Ловеч, а преди него разградчани имат само точка повече от "оранжевите".

"А" ГРУПА - ПРОГРАМА И РЕЗУЛТАТИ

Article.jpg