Да ти дават пари и ти да не искаш да ходиш на стадиона. На хубавия, модерен и лъскав стадион. Парадокс, нали?! Това може да се случи само в Ловеч. Да не ти коства нищо, не 2 лева, не и 2 стотинки, ама ти пак да не искаш да идеш и да гледаш. Ей на това се вика селски инат, да ме прощават в Ловеч. Досега край покрития мост все се оправдаваха, че били 15 000 души население и ходели достатъчно на мачовете на “Литекс”. Глупости на търкалета. Отборът ти става шампион, а стадионът празен, пуст, та чак грозна картинка. БФС най-приятелски и услужливо премести в Ловеч и младежкия национален отбор. Нали трябва да се говори за ремонтирания стадион, който е лицето на България.

Момчетата на Михаил Мадански се подготвят при чудесни условия, спорът е безсмислен. Излизат на терена и няма жив човек, няма кой да викне от ония познатите: “айде, играйте бе”. Чуват се само цъкане на люспи от семки от десетина души, които работят в близката бакалия или са лели и чичовци на футболистите. Затова повече - никакъв национален отбор в Ловеч, нито младежи, юноши, дори и деца до 8 години. Нито жени, девойки и пеленачета. Тези фенове и този град не заслужават такива мачове. Явно са се пренаситили от европейски футбол с участието на “евробоеца” Литекс. Ако е така, извинете, има и други стадиони в България, на които ще идат повече от 300 души. За пример даваме само Стара Загора, Пловдив, Благоевград и Бургас. Футболни центрове, а не градове със селска чест. Центрове, в които феновете жадуват за футбол. В “Б”, “В” и в “Я” група хората в тези градове обичат футбола, ходят на стадиона и подкрепят отборите си. Само че нямат силен човек в структурите на БФС и падат зад борда. Срамно, грозно, жалко и обидно е представителен тим на България да играе в Ловеч.

Така не може и Гриша Ганчев го знае много добре. Едва ли и на него му е кеф като няма никой на стадиона, който да дойде и да каже: “бре, тука правят нещо, тоя човек си дава парите вместо да си седи и да си брои милионите.” При положение, че младите национали вдъхват някаква надежда, постигат повече от прилични резултати и някой (със сигурност Боби и Гриша Ганчев) да ги набута в Ловеч е престъпление.

Селекционерът Михаил Мадански се мъчи да направи от нищо нещо, бъхти като луд и се получава, ама без подкрепа не може. Тези момчета заслужават футболен град, в който да се чувстват като на стадион, а не на театър. То и на театрите вече има повече хора, отколкото на стадиона в Ловеч. Догодина на младите “лъвчета” предстоят останалите мачове от европейските квалификации. През май посрещаме Шотландия в решителен двубой. Нека в БФС поне веднъж помислят първо за българския футбол, а не за комисионни и шуробаджанащина. Г-н Борислав Михайлов отдавна спря да ходи на мачове от “А” група, не се вясва и на двубоите на младежите. Може би не вижда смисъл. Със сигурност няма никакъв смисъл в делата му и това го е доказал в последните няколко години. Едно от които е ловешкото убиването на младежкия национален отбор.
СТЕФАН РАЛЧЕВ/БЛИЦ