Григор Долапчиев е роден на 23 февруари 1994 година. Започва да тренира от ранна детска възраст в ЦСКА, а през 2012-а дебютира за първия отбор на "армейците". Нападателят има мачове за юношеския национален отбор, като е получавал повиквателна и за младежкия тим. Долапчиев е най-любопитното име в мащабната зимна селекция на Спартак (Плевен). Футболистът се съгласи да отговори на въпросите на Plevenutre.bg. 21-годишният Долапчиев не скри огорчението си от случващото се в любимия си ЦСКА.

- Гришо, как се стигна до трансфера ти в Спартак? Имаше ли други предложения и обмисляше ли дълго офертата?
- Предложиха ми и приех. Новият спонсор на клуба Иван Динов ме убеди с амбициите си да възроди футбола в Плевен. Да, имах и други варианти, но предпочетох да дойда в голям футболен град, какъвто е Плевен.

- Доби ли вече впечатления от клуба, обстановката, града?
- В клуба всичко е наред, това е най-важното. Работи се добре. Градът е хубав.

- Вече изиграхте няколко мача. Как ти се струва работата с Роберт Петров и мислиш ли, че Спартак ще има проблеми да подсигури оставането си в "Б" група? И респективно догодина да търси пробив в елита.
- Работата с треньора е перфектна. Не мисля, че ще имаме проблем с оставането в "Б" група. Добри футболисти има в състава, всичко е налице за добро представяне през втория полусезон, а пък за догодина, смятам, че има пълна възможност да се случи и това - да атакуваме "А" група.

- Лично ти какви цели си поставяш с екипа на Спартак?
- Аз си поставям като цел да мога да помогна максимално на отбора за оставането му и съответно да вкарвам голове, каквато ми е работата. Надявам се всичко да е наред.

- Коментарът ти за случващото се в ЦСКА? А и като цяло в родния футбол след изваждането на Литекс от "А" група.
- Коментарът ми за ЦСКА? Безобразното ръководство през годините, всички анонимници и т.н. доведоха до това положение, в което сега се намира най-великият клуб в България - да са в третото ниво на футбола. Както и безразличието на отговорни фактори в държавата. Първенството не може да бъде само от един отбор.

- Има ли футболисти, на които се възхищаваш и които ти служат за пример?
- Да, има много футболисти като Бербатов, Роналдо, Суарес и много други. Както и от българския футбол, мои колеги, с които съм играл рамо до рамо.

- Докъде се простират амбициите ти в професионален план?
- Амбициите са ми да се развивам. Надявам се един ден да стана шампион на България, да играя за националния отбор и след време да играя в силно европейско първенство.
Георги Стоянов/"Плевен Утре"