Сержиньо Грийн може да напусне “Левски” срешу 100 000 евро. Това е клаузата за освобождаване, записана в договора на холандеца със “сините”.
 
Въпросната сума е рекордно ниска за клуба от “Герена”, където футболистите от подобен калибър са оценени поне два-три пъти по-високо, пише “Меридиан Мач”. Много от играчите на тима въобще нямат подобна клауза в договорите си.
 
Именно минималната сума за раздяла с “Левски” е било едно от основните изисквания на Сержиньо Грийн, преди да подпише със “сините”. Той дойде на “Герена” със свободен трансфер и клубът не е платил нито лев за него.
 
Според запознати Грийн със сигурност ще напусне “Левски” през зимната пауза. Холандецът е един от петимата титуляри, които на този етап не искат да продължат договора си с клуба. Останалите са Дъстли Мулдер, Дарко Тасевски, Владимир Гаджев и Йордан Милиев.
 
Говори се, че много от мениджърите, които работят със “сините”, спекулират с клаузата от 100 000 евро в договора на холандеца. Те искат 4-5 пъти по-високи суми от клубовете, които се интересуват от него. Това е основната причина Грийн до този момент да не си е намерил нов отбор въпреки голямото желание за това./БЛИЦ