Новият старши треньор на Оборище (Панагюрище) Валерий Дамянов вече е готов със своя щаб. В него ще влязат Кирякос Георгиу като кондиционен треньор, Станчо Калпаков и наставникът на вратарите Стефан Трифонов - Санята, научи БЛИЦ.

Лидерът в Югозападната "В" група Оборище ще проведе подготвителен лагер в Сандански - от 10 до 20 февруари. Преди това Дамянов, който замени Костадин Ангелов - Лаптопа, ще тренира футболистите си при домашни условия. За лагера в Сандански Оборище вече преговаря с елитните Локо (Сф) и Славия, като търси съперници за и още контроли. Засега е ясно само първата проверка. Тя ще бъде срещу Балкан (Варвара). БЛИЦ научи, че Оборище вече има и три сигурни нови попълнения. Това са Васил Велев, който игра за последно в Локо (Сф), Любимец и Хасково, Илиян Енчев от “Раковски” и Георги Георги (Пирин, Блг). Треньорското ръководство е набелязало поне още 3-4 имена с опит в “А” група. Сред тях е и лидерът на Миньор (Пк) Младен Стоев.

Валерий Дамянов е започнал футболната си кариера в Локомотив (София), играл е в ЦСКА и Пирин (Гоце Делчев). Пътят му като треньор започва от Исперих, водил е Миньор (Рудозем), работил е в детско-юношеската школа на Локомотив (София), бил е старши треньор на Несебър, Спортист (Своге), Витоша (Долна Диканя), Светкавица (Търговище) и Нефтохимик (Бургас). Кирякос Георгиу му беше помощник в Несебър и Своге. Гръцкият спец от години живее в България (в кв. Илиянци) и се чувства наполовина българин. Неговата половинка Бранимира е отличен познавач на футбола, както и чаровната им 4-годишна дъщеря Рая. Георгиу беше старши на третодивизионния Витоша (Долна Диканя), както и на столичния Елит.