Природата напомни за своята сила и мощ по време на сднешната тренировка на "Ботев" (Пловдив) в Гърция. 30-40 минути след нейното начало небето се намръщи и над Александруполис се изви гръмотевична буря посред зима. Стихията не стресна "жълто-черните” и те продължиха заниманието, но скоро условията станаха невъзможни, след като дъждът премина в порой, придружен със ситна градушка.

Това принуди Станимир Стоилов да скрие за кратко възпитаниците си под скамейките, след което направи опит да продължи тренировката. Бурята обаче се оказа доста продължителна и наложи на наставника на „канарчетата” да сложи край на единственото за деня занимание. Няколко часа по-късно атмосферната картина се промени коренно и слънцето се показа над разкъсаните облаци.

Междувременно Мъри Стоилов разреди тренировките през уикенда, за да имат време футболистите да се освободят от натрупаната умора. От 4 януари, когато "Ботев" започна подготовка, до момента, отборът не е почивал нито един ден. Тази тенденция продължава, като заниманията продължават в неделя следобед, 24 часа след предвиденото за събота възстановяване.

Всички играчи в лагера на „канарчетата” са здрави и участват пълноценно в подготовката.