ВИЖТЕ СТРАНИЦАТА НИ БУКМЕЙКЪР ТУК! 

ЦСКА и Левски ще изиграят седмия си двубой за първенство на великденските празници. Въпреки че през комунистическата епоха големият християнски празник не се честваше у нас, все пак хората тайно го отбелязваха.

WINBET – Ранно изплащане, Бонус Колонка и още много изненади в Спорт! (18+)

„Сините“ имат предимство – от шестте досегашни мача те са спечелили четири, а две от победите са на „армейската“ сметка. След мача през април 2007 година гръмва голям скандал. 

Великденските вечни дербита
10 април 1966 ЦСКА – Левски 1:0

1:0 Н. Цанев (44)
Мачът се играе навръх Великден
*Повечето прогнози сочат победа на Левски, защото предния кръг ЦСКА претърпява сензационна загуба с 1:5 от Спартак (София). „Червените“ обаче излизат коренно преобразени и с гол на една от звездите си Никола Цанев взима ценни две точки. Той засича отблизо хубаво центриране от фланга на Иван Колев и матира вратаря Бисер Михайлов. Само след няколко дни – на 28 април, ЦСКА и Левски пак играят за първенство. Този път успехът на „армейците“ е още по-категоричен – 3:0,  с което те правят важна крачка към титлата. В крайна сметка те ликуват като шампиони само с една точка преднина пред Левски. 

9 април 1977 ЦСКА – Левски 1:3
0:1 Т. Барзов (3), 0:3 П. Панов (40, 60), 1:3 Б. Колев (63-дузпа)
Мачът се играе ден преди Великден
*Левски надиграва категорично големия си съперник. Нисичкият техничар Тодор Барзов открива в началото, след като преминава двама защитници от границата на наказателното поле матира Стоян Йорданов. В края на полувремето Павел Панов стреля силно в долния десен ъгъл за 0:2. Пак той почти в средата на второто полувреме вкарва за 0:3 след триходова комбинация с Барзов и Йордан Йорданов. Божил Колев вкарва от дузпа утешителния гол за ЦСКА. Левски доказва класата си през въпросния сезон, когато печели не само титлата, но и Купата на Съветската армия.

25 април 1981 Левски – ЦСКА 2:0
1:0 П. Петров (19), 2:0 Р. Гочев (46)
Мачът се играе ден преди Великден
*За онези години на трибуните има „едва“ 35 000 зрители. ЦСКА е лидер в първенството и въпреки че губи дербито, впоследствие удържа преднината си и печели втора поредна шампионска титла. Левият бек Петър Петров открива след прецизен удар с глава при центриране на Емил Спасов. В самото начало на  второто полувреме Руси Гочев се отскубва от защитата на ЦСКА и технично отбелязва за 2:0.

8 май 1983 ЦСКА – Левски 0:3
0:1 М. Вълчев (45), 0:2 Б. Искренов (75), 0:3 Ем. Спасов (85)
Мачът се играе навръх Великден
*ЦСКА пак става шампион и пак пада от Левски. „Сините“ газят във великденското дерби и бият убедително. Божидар Искренов е големият герой. Първо след хубав пробив и брилянтен пас той извежда Михаил Вълчев срещу Георги Велинов. Нападателят копва топката над вратаря и открива резултата. 15 минути преди края Гибона скрива топката на „червената“ отбрана и с левачката я забива в левия долен ъгъл – 0:2. В 85-ата  минута Руси Гочев атакува по крилото, центрира и Емил Спасов протяга крак, за да мушне отблизо третото попадение.

7 април 2007 ЦСКА  - Левски 0:1
0:1 Хр. Йовов (20)
Мачът се играе ден преди Великден
*В 20-ата минута Станислав Ангелов-Пелето шутира, топката рикошира в играч на ЦСКА и попада в Христо Йовов, който отблизо я изпраща в мрежата. Вечното дерби този път е игра на нерви, отколкото на красив и приятен футбол. Успехът е важен за Левски и треньора Станимир Стоилов, които за втора поредна година ликуват с шампионската титла. След мача „червените“ обвиняват БФС, че има нещо гнило в назначението на германеца Хелмут Флайшер за главен съдия. Много силен в атаките е вратарят на ЦСКА Ивайло Петров, който даже си позволява да говори за "френска любов" между футболния съюз и немския арбитър. Всичко това намира отзвук и в западната преса. Пифа е наказан за 1 мач и глобен с 5000 лева заради скандалните си думи. 
 
21 април 2014 Левски – ЦСКА 1:3
0:1 Омар Косоко (58), 1:1 Радослав Цонев (81), 1:2 Иван Стоянов (86), 1:3 Иван Маркович (90)
Мачът се играе на Велики понеделник, ден след Великден
* Вместо жребий за топката с монета, двамата капитани Гъргоров и Старокин се борят с великденски яйца. Червеното на Бадема печели, което явно е знак на съдбата кой ще победи в дербито.
ЦСКА открива след акция на Гъргоров, Чочев и Косоко, завършила с удар на последния. Драмата настъпва в последните 10 минути. Ради Цонев изравнява с далечен удар, но след това „армейците“ пак удрят – и то два пъти. Първо Иван Стоянов се възползва от грешка на Мюлдер, а след това след хубава асистенция на Мартин Петров сърбинът Иван Чаркович съвсем довършва Левски.  След мача футболистите на ЦСКА се снимат с плакат, на  който пише: "Великден е винаги червен".