ИГРАЙТЕ БЛИЦ ГЕЙМ 4 - ТУК!

Къде изчезнаха бившите собственици на ЦСКА след продажбата на клуба? Какви ги вършат Гърнетата и кроят ли някакви планове? На тези въпроси се опита да отговори тигърът на печата в следващите редове… Димитър Борисов всъщност се появи на хоризонта, след като удари 16-годишната Адриана Тюркмен, дъщеря на убития през 2003 година Филип Найденов - Фатик. Ето какво ни предлага вестник “ШОУ” в най-новия си брой.
 
Димитър Борисов преживял тежко раздялата си с ЦСКА. Първо, той се изпокара жестоко с ортака си Иво Иванов, след като не искаше да продава контролния пакет акции. След триста кандърми Гърнето най-после клекна пред Праховеца и сделката бе осъществена. Впоследствие Борисов го ударил на купони и шоу. Яхнал личния си самолет, с който се фука от две години, и отпрашил най-напред за Лондон. Естествено, бившият бос на „червените” не бил сам, а
 
с новата си
любовница
 
Според мълвата от известно време насам Гърнето имал нова изгора на сърцето си. Ставало въпрос за надарена варненка, която свалил при един от поредните си среднощни запои в столично заведение. Момичето било минимум с 20 години по-младо от Борисов, което е точно по неговия вкус. В „Титан” отдавна разправят, че шефът си падал по-девойки, а не по-опитни жени. „Предпочитам сочна и свежа плът, а не стари чанти, па макар и с нови дръжки”, обичал да се хвали Гърнето.
С любовницата си той изкарал няколко незабравими дни в британската столица, където имал красива къща, разположена в един от крайните квартали. Но Борисов не спрял с емоциите. Напротив – те тепърва предстояли.
KAMATA_1.jpg
От футболния Остров бившият собственик на ЦСКА потеглил към столицата на европейския хазарт Монте Карло, разположена в княжество Монако.Там Гърнето и гугутката му се установили в скъпарски хотел и няколко нощи не излизали от местните казина. Разправят, че Борисов прахосал над 10 хиляди евро за десетина дни. И след като се скъсал да залага и да губи, накрая му провървяло. При една от поредните си игри той спечелил 4-5 европейски хилядарки, с което избил финансовите си поражения.
От Монте Карло Борисов потеглил за Либия. Но този път не с любовницата си, а с Иво Иванов, който тръгнал за северноафриканската страна с полет от София. Визитата на Гърнетата в арабската държава била свързана с бизнес. Или по-точно с мераците им да започнат да печелят луди пари. „ШОУ” припомня, че преди няколко години Димитър Борисов и Иво Иванов заведоха ЦСКА в Либия с официалния мотив, че са уредили два приятелски мача с местни футболни отбори. Целта на пътуването им обаче бе друга. Да се доберат до сметопочистването в двата най-големи града – столицата Триполи и Бенгази. Тогава те не успяха да спечелят концесията, но сега се надявали да ударят джакпота и да се преселят в Либия.
 
Мечтите им обаче
отново се изпарили,
 
след като и вторият им напън да се докопат до либийските милиони ударили на камък. Не помогнали и връзките им с местен бизнесмен, който бил част от управата на Бенгази. Въпреки неговото рамо Гърнетата пак не успели да се доберат до дебелия пай и останали с пръст в устата.
„Либийската им епопея приключи безславно. Те си мислеха, че при втория опит ще успеят, но в крайна сметка не можаха. Не знаем кой им е пълнил главите с глупости и защо са си вярвали. Много е трудно чужда фирма и най-вече българска да се захване с чистотата на Триполи или Бенгази”, твърдят източници на вестника на народа.
Така в крайна сметка Димитър Борисов и Иво Иванов се прибрали с наведени глави в България. По същия сценарий се развили събитията и в сръбския град Нови Сад, където двамата се били прицелили и в тамошното сметопочистване.
„Ситуацията при Борисов и Иванов от гледна точка на бизнеса им става доста тежка и сложна. Те драпат за навън, защото по всичко личи, че скоро ще изгубят чистенето на София и на останалите градове в България, откъдето трупат пачките си. Публична тайна е, че преди Гърнетата играеха с БСП и Георги Първанов, но от две години те започнаха да играят по свирката на Бойко Борисов. След като Бойко падна от власт, взе да пада и тяхната власт в света на сметопочистването. Съвсем скоро предстои битката за новата концесия на София, която Димитър Борисов и Иво Иванов няма как да спечелят, защото насреща им е застанал най-големият им враг Румен Гайтански. Вълка е протеже на новите държавни управници и е повече от ясно, че той ще излезе победител. При това положение Гърнетата съвсем ще я докарат до кривата пътека. Изгубят ли чистотата, печалбите им ще секнат. Твърди се, че допреди година-две двамата
 
имали спестени
милиони левове,
 
които обаче в последните месеци взели да се топят като пролетен сняг.
„Една от причините да докарат ЦСКА до фалит е именно западащият им бизнес. Ако не бяха продали клуба, щяха да го затрият”, припомнят запознати.
Изпаднали в тотално отчаяние, Димитър Борисов и Иво Иванов направили опити да пробият със сметопочистването в две други страни – Македония и Албания. Преди десетина дни двамата са отскочили първо до Скопие, а после и до Тирана, за да преговарят с местните власти.
„Няма и там да ги огрее, но те се чудят как да се хванат като удавници за сламка, защото по всичко личи, че до година-две можеда обеднеят като църковни мишки”, прогнозират информатори на тигъра на печата.
Вестник „ШОУ” научи и друг интересен факт, свързан с доскорошните шефове на „армейския” футболен клуб. Миналата седмица Димитър Борисов е пътувал до една арабска страна. Става въпрос за Кувейт, където Гърнето е търсил…. купувач на ЦСКА.
„Той не може да преживее новината, че вече не е собственик на отбора. И се опитва всячески да се върне на власт. Но понеже няма пари, издирва човек, който да се сдобие с акциите на ЦСКА. В Кувейт Борисов е имал среща с един от местните шейхове, който притежава два футболни тима в страната. Връзката е направена от българин, който навремето е бил част от структурите на ВИС 2. Нали знаете, че Гърнетата бяха протежета на Георги и Васил Илиеви. В момента този нашенец върти бизнес в арабския свят и се познава с много от местните богаташи. Шейхът имал намерение да купи футболен клуб от Европа, но не в някое от силните първенства, а в държава от ранга на България. Поради тази причина Борисов е отишъл да се види с него и да му предложи ЦСКА. Какво обаче се е случило по време на разговорите, засега няма яснота”, откровени са нашите информатори.
Kayzera_1.jpg
Заедно с всичко това Гърнетата не спират да пречат на Александър Томов да вдигне ЦСКА на крака, въпреки че май и самият Лупи не знае как точно ще стане това. За целта Димитър Борисов и Иво Иванов използват максимално протежетата си Калоян Стоянов Цимбика и Росен Животното, както и част от медиите. Бившият боксьор и дясната му ръка не спират да провокират публиката, настройвайки я срещу новото ръководство и треньора Стойчо Младенов. Същевременно в някои от спортните ни издания острите статии срещу Томов нямат край. Ала това не било нищо. Сигурни източници на „ШОУ” разкриха, че Гърнетата пратили свой човек при новия шеф в ЦСКА – англичанина Лорънс Дейвис. Емисарят имал за задача
 
да разубеди
дебелия
британец
 
да изостави мисията, с която се е захванал.
„Очернили са здравата Томов пред Дейвис. Извадили са всички кирливи ризи на Лупи пред англичанина, разкривайки, че той е подсъдим, че е мошеник, че е играч и че ще го вкара в такъв световъртеж, че лошо ще му стане. Не знаем дали Дейвис се е хванал на приказките на Гърнетата, тъй като отдавна се познава с Томов и едва ли тези компромати ще го изненадат. Така или иначе обаче Димитър Борисов и Иво Иванов се мъчат да подлеят вода на Томов. Те са пращали свои подлоги не само при Лорънс Дейвис, но и при всички бизнесмени, които са проявили интерес да купят акции и да станат част от новото ръководство на ЦСКА. Навсякъде се говори едно и също. Че Лупи е измамник, че плановете му са подмолни и че никой не бива да се подлъгва и да вади пари, защото ще се опари жестоко. То че в Томов няма нищо сигурно, спор няма. Както и това, че ситуацията в ЦСКА е повече от плачевна и не се задава никакво розово бъдеще. Но и Гърнетата не са цвете за мирисане”, категорични са във футболните ни среди.
Те добавят, че най-добрият вариант за Борисов и Иванов е настоящият клуб да бъде докаран до пълен фалит, след което с помощта на кувейтския шейх да се завърнат на бял кон на стадион „Българска армия”.
ГЕОРГИ МАКРИЕВ