Грозен екшън се е разиграл на мач в Поповица между местния тим и Дебър за първенството на "Б" областна група. Обезумял селски бабаит е посегнал на асистент-съдийката Лилия Думбалакова, след като срещата е била прекратена, информира "Марица". На прибиране в съблекалнята 20-годишното момиче е била ударено с юмрук в областта на гърдите от централния защитник Бойко Балев. Лилия е била повалена и едва се е добрала до съдийската стая, разказа бащата на момичето Трендафил Думбалаков, който е бивш елитен рефер.

До идиотския инцидент се стига, след като реферът Дани Краевски прекратява мача в 18-ата минута, заради групов протест от страна на домакините.

"При наглед безобиден фаул в полза на гостите, бабаит от домакините започва хамалски да псува съдийската бригада", твърди Думбалаков.

Краевски показва червен картон на провинилия се, което отприщва гнева и на местните бабаити край игрището. В един момент клетата съдийска тройка е атакувана от почти целия отбор на Поповица плюс запалянковци.

Главният съдия Краевски отнася доста шутове, докато се прибере в съблекалнята. Реферите буквално са стояли заложници на разбеснялата се тълпа. Бързо пристигналите полицаи успяват да въведат ред и да изкарат безпрепяствено съдиите от селото.