Дисциплинарната комисия към Зоналния съвет на БФС - София, съобщи, че юношата Боян Василев (състезател на Спортист Своге) е изхвърлен от футбола за срок от 1 година. Причината е, че вратарят е удари в лицето съдията Людмил Павлов.

Скандалът се разиграва на 1 октомври в мач от столичната група за юноши старша възраст (родени 1996 и 1997 година) между Спортист и Рилски спортист-2011 (Самоков). Двубоят е прекратен 15-ина минути преди края заради удари, нанесени от стража на домакините Боян Василев на съдията Людмил Павлов.

Решенията на Дисциплинарните комисии на регионалните съвети на Българския футболен съюз:

Зонален съвет на БФС - София

Наказва както следва по Доклади:
Юноши-старша възраст: Спортист (Своге) - Рилски Спортист (Самоков)
* След като се запозна с докладa на длъжностните лица ДК реши: На основание чл. 25 наказва състезателя на ФК Спортист Боян Василев със спиране на състезателни права за срок от 1 (една) година, считано от 01. 10.2014 г. заради удар в лицето на съдията Людмил Павлов.

* На основание чл. 22, ал. 1, б. "К" и във връзка с чл. 27, ал. 3 наказва състезателя на ФК Спортист (Своге) Хаши Шико със ССП за 2 (две) срещи, като наказанието му ССП заедно с червения картон по чл. 22, буква "В" става общо 3 (три) срещи. Новото наказание е за плюнка по длъжностно лице.

Решения на ДК при ОС на БФС - Бургас

* Наказва ФК Мина Черно море с "предупреждение за лишаване от домакинство" и парична санкция в размер на 250 лв, съгласно чл.37-20-1 и чл.39 от ДП за навлизане на публиката на терена и удари по съперници и съдии по време на мача с Бяла река (Тополица) от първенството на "Б" областна група Бургас-Център.

* Наказва ФК Бяла река с. Тополица с "лишаване от домакинство за 3 срещи" и парична санкция в размер на 350 лв, съгласно допълнителните разпоредби 2-1 и чл.39 от ДП. за навлизане на публиката и удари по съдията по време на мача с Мина Черно море, което е довело до прекратяването на мача от първенството на "Б" областна група Бургас-Център.

Решения на ДК при ОС на БФС - Търговище

* За срещата от 3-ия кръг между ФК "Левски" (Омуртаг) и ФК Съкровището на Кралево (Кралево) от областната група на Търговище, СТК при ОС на БФС присъжда служебна победа 3:0 в полза на ФК Съкровището на Кралево, поради участие на нередовен състезател в отбора на ФК "Левски" (Омуртаг).