Дербито между първия Чавдар и втория "Ботев" (Враца) при юношите младша възраст в Бяла Слатина завърши с грозни сцени, които ще създадат доста работа на Дисциплинарната комисия към ОС на БФС. Наложи се полицаи да пристигнат спешно на стадиона, за да подпомогнат охраната и впоследствие да изведат реферите от Мездра извън града, разказват колегите от "Конкурент". Иначе двубоят премина с много футболни достойнства и играчите и от двата отбора показаха потенциал, надхвърлящ областното ниво. Виктор Викторов откри за гостите в 14-ата минута, а домакините изравниха в 71-ата от дузпа, изпълнена от Росен Костадинов. Отсъждането на Владимир Палански бе оспорвано от треньора на ботевци Ивайло Димитров, който по принцип не коментира действията на съдиите.

„За мен тази дузпа е напълно измислена. Нашият бранител изрита надалеч топката и едва след 20 секунди реферът наду свирката. Не успях след мача да го попитам, какви са били основанията му, тъй като от публиката на домакините скочиха да бият страничния съдия и настана пълен хаос”, заяви за „Конкурент” треньорът на ботевци Ивайло Димитров.

Президентът на Чавдар (Бяла Слатина) Пламен Димитров даде коментар за случилото се: „Дузпата бе 1000-процентова. Наставникът на гостите бе далеч от ситуацията и може би не е видял добре. Имаше удар през двата крака на нашия нападател и това се чу на 2 км. Напълно надиграхме врачани, само добрите намеси на вратаря им ги спасиха от загуба. Яд ме е, че направихме страшен мач, в който заслужавахме победата. За инцидента след двубоя – страничният рефер показа среден пръст на публиката и това провокира някои от тях. Едва изкарахме съдиите от стадиона с помощта на полицията. Със сигурност обаче бригадата не бе на нивото на мача. Съжалявам, че трябва да коментирам подобни сцени, вместо да говорим за футболните достойнства на дербито”, заяви за „Конкурент” Пламен Димитров.