Гръцките журналисти, които отразяват подготовката на ПАОК в хотел "Златно лале" в Холандия сериозно се интересуват от отседналия в същата база отбор на Литекс.

Причината - двата отбора са потенциални съперници в четвърти предварителен кръг на Лига Европа, който ще се играе на 20 и 27 август. Повечето от репортерите бяха пропуснали факта, че настоящия треньор на солунския гранд Фернандо Сантуш има четири мача срещу Литекс, информира сайтът на "оранжевите".

През 2001 година АЕК отстрани Литекс след 3:2 в Атина и 1:1 в Ловеч. И на следващата година, когато Панатинайкос с мъка преодоля ловчанлии, след като победи с 1:0 в Ловеч, но загуби със същия резултат на "Апостолос Николаидис" и двубоят отиде на продължения. Два гола на Кшищов Важиха в 115-ата и 118-ата минути класира "зелените" напред.

За да срещне Литекс обаче ПАОК първо трябва да отстрани норвежкия Волеренга във втория кръг. Според гръцките журналисти това няма да бъде лесно. На същото мнение е и капитанът на шампионския тим на Гърция от 2004 година Тео Загоракис, който пристигна в хотела на тима. В момента той е президент на ПАОК.

Литекс ще разбере съперника си за Лига Европа на 7 август, когато е жребия. Както е известно, "оранжевите" ще бъдат поставени, което им гарантира по-лек противник. /БЛИЦ