Опитен гръцки нападател пристига днес в Локомотив (Пловдив), съобщава БТА. Това е 31-годишният Сакис Гогас, който до момента е играл за Тиликратис Лифкада, 4-и в Северната трета дивизия на Гърция. Гогас, чието пълно име е Атанасиос, е висок 190 сантиметра, а кариерата му не блести с кой знае какви постижения. По-известните отбори, за които се е състезавал, са Кавала, Пансерайкос, Йоникос и Керкира.
 
Иначе самият той обяснява пред гръцките медии, че е заминава за България и ще проведе разговори с ръководството на Локомотив (Пловдив) за подписване на договор. "Ще премина проби и се надявам да бъда одобрен. Ако не стане в Локомотив (Пловдив), се връщам и ще играя през пролетта в Панилиакос (Пиргос), обяснява Сакис Гогас.
 
Футболистите на Локомотив (Пловдив) тренираха тази сутрин на своя стадион в парк Лаута и след това се отправиха за София. Те ще останат два или три дни в спа-комплекс Царско село, където ще преминат медицински тестове. Веднага след това "черно-белите" заминават на лагер в Сандански.
 
До момента Локомотив (Пловдив) е подписал договори с четири нови попълнения- двама българи и двама чужденци. Това са вратарят Ернестас Шеткус и нападателят Айсел Куйович, както и Станислав Маламов и Илиан Йорданов, пристигащи съответно от Раковски 2011 и от лидера в Източната Б група Любимец.