Локомотив (Сф) ще го има, пък макар и във "В" група. Това обявиха пред БЛИЦ хора със солидни позиции в българския футбол и бизнес.

Както е известно, президентът на клуба Николай Гигов очаквано обяви, че се оттегля от футбола, след като стана ясно, че "железничарите" остават без лиценз за професионалния футбол.

"Шокирани сме от случилото се. Направо е скандално! Много е жалко това, което се случва, коментираха бизнесмените, които са запалени привърженици на Локомотив. - Трагедия е, боли ни, но няма какво да се направи. Получихме уверения, че задълженията ни  към НАП, които са в размер на близо 2 милиона лева, са били изплатени в понеделник. Плащането е станало малко след края на Изпълкома на БФС. Това породи надежди, че ще ни върнат лиценза, но писмото от УЕФА направо ни разби. Всичко е ясно, ще играм от есента в Югозападната "В" група."

В същото време група бизнесмени са готови да издържат клуба дори и при аматьорите. "Ние сме локомотивци за цял живот, независимо в кое ниво на футбола играе любимия тим. Имаме готовност да поемем клуба, но той все още си има собственик - това е Николай Гигов. Човекът е дал много на Локомотив, заслугите му не могат да се пренебрегнат.  Все още не сме чули официално изявление от него относно плановете му. Ще трябва да изчакаме до 9 юли, когато е насрочено Общо събрание на клуба. Евентуално след тази дата може да се мисли за някаква промяна в собствеността", поясни нашият източник.


"А" ГРУПА, ТРАНСФЕРИ И ПОДГОТОВКА - ЛЯТО 2015