Седморката от Любимец се изнесе от Ямача. Футболистите са напуснали стадиона преди днешната тренировка. Те се появиха в началото на подготовката на Хасково. Първи си тръгна вратарят Здравко Чавдаров, а след него и останалите шестима играчи. Фенове веднага започнаха да коментират, че напускането на любимчани, означавало, че бизнесменът Атанас Сталев няма да играе важна роля на Ямача, пише "Новинар Юг". Поне нямало да се бърка на мъжкия отбор. Усилено се говори, че Хакиф Хабил ще оттегли оставката си и ще остане в управата на клуба. Все пак той е един от основателите на Хасково 2009.

Продължава селекцията на "червено-белите". С тима тренира Галин Димов. Той е син на легендата на Нефтохимик Диян Петков, а брат му – Пламен Димов, играе в „Левски“. Галин е полузащитник и за последно е бил с екипа на „шейховете". Очаква се до края на деня на Ямача да пристигне още едно ново попълнение. До понеделник всичко около финансирането и организацията в клуба ще се изясни. В началото на следващата седмица ще бъде свикана голяма пресконференция, на която може да бъдат представени и нови членове на УС на Хасково.

Както вече е известно, Хасково започва първенството в „А“ група на 19 юли срещу Лудогорец. От Общината правят всичко възможно ремонтът да приключи до тази дата и "червено-белите" да приемат разградчани на Ямача.