Сега е времето за победа в България, обявиха медиите в Грузия преди днешния мач от Лигата на нациите между двата национални отбора. Двубоят на „Хювефарма Арена“ в Разград ще започне в 21:45 часа.

„Това ще е повратен момент за селекционера Вили Саньол и играчите ни, защото тези 3 точки са с цената на първото място“ анализира изданието europop.ge.

Допълнителен позитивизъм в настроенията преди мача в грузинския лагер налива и успешната серия на националния им отбор. Играчите на Саньол нямат загуба вече шест мача, като в последните пет от тях не беше допуснат гол. Допълнителна увереност им дават и слабите резултати на българския национален отбор напоследък.

„Времето за реванш дойде“, отсичат медиите в Тбилиси.

Топ Коефициенти за Спортни залагания! 

Те визират загубата с 1:4, която тимът им допусна от България на 9 септември 2021 г. Месец по-късно Грузия отстъпи с 0:2 на Гърция в световна квалификация, а след това дойде успешната серия без поражение.

Припомняме, че грузинският национален отбор има четири гостувания в България и в тях е регистрирал четири загуби. Три от пораженията са доста тежки. Освен това 1:4 от миналата година, те имат и две загуби с 2:6. Освен това България има и една домакинска победа с 2:0 над Грузия.

Единствената грузинска победа над „лъвовете“ е регистрирана на 11 октомври 1995 г., когато в квалификация за Евро`96 допускаме поражение с 1:2 в Тбилиси. На 15 октомври 2008 г. пък правим нулево равенство като гост в световна квалификация.

Българският селекционер Ясен Петров гласи две промени в състава. Едисон Йорданов ще заеме позицията като краен защитник на мястото на Антон Недялков, който пък ще бъде преместен в центъра на отбраната на мястото на Петко Христов. Мартин Минчев пък ще замени Филип Кръстев в халфовата линия.

BulgariaБЪЛГАРИЯ – ГРУЗИЯGeorgia

Днес от 21:45 часа по БНТ 1 и БНТ 3
Разград, „Хювефарма Арена“
Съдия: Фабио Мареска (Италия)

ВЕРОЯТНИ СЪСТАВИ
България: Михайлов, Турицов, Недялков, А. Христов, Е. Йорданов, Чочев, Г. Миланов, Десподов, Неделев, М. Минчев, А. Илиев
Селекционер: Ясен Петров

Грузия: Лория, Какабадзе, Кашия, Хошолава, Лобжанидзе, Квеквескири, Абурджания, Гиорбелидзе, Давиташвили, Зивзивадзе, Квалацхелия
Селекционер: Вили Саньол

Баланс: 6 мача, 4 победи за България, 1 равенство, 1 победа за Грузия, г.р. 19:7 за България