Неудържимият Ботев (Пловдив) продължи победната си серия, като днес отвя и Тракия (Стамболийски). "Канарчетата" се наложиха с 4:1 при гостуването си в мач от турнира за Купата на България. Сблъсъкът се игра пред близо 5000 зрители, като 1000 от тях бяха агитка от Пловдив.

С нови 2 попадения за Ботев се отчете головата машина Атанас Курдов. Юношата на Левски вкара в 21-ата и 70-ата минути, а по веднъж точни бяха Димитър Байрев в 10-ата и Васил Гуджев в 38-ата.

За домакините от Стамболийски в игра се появиха двама пишман-футболисти от по близо 120 килограма. Те работят като охранители, но днес се бяха наточили да спрат Ботев. Това обаче не се случи и "канарчетата" продължават напред в турнира за Купата на България. В следващата фаза съперник на селекцията на Марин Бакалов ще бъде Димитровград. Победителят, който се класира за същинската част на турнира, ще бъде излъчен следващата сряда (29 септември) на стадион "Христо Ботев" в Пловдив.
 
Преди дни Ботев записа категоричен успех с 8:0 над Тунджа (Ямбол) и след 7 кръга в Югоизточната "В" група е лидер с пълен актив от 21 точки. Вторият Нефтохимик има 19. /БЛИЦ