Финансовият директор на Левски Константин Баждеков потвърди информацията, че Живко Миланов, Юсуф Рабех, Дарко Тасевски и Зе Соарес ще преминат в руския шампион Рубин Казан. Баждеков излетя около 12 часа от София за Москва, за да финализира преговорите с ръководството на клуба, който участва в Шампионската лига.

„Има интерес за нашите футболисти, тази сутринта заминаха да направят медицински изследвания. По принцип са договорени нещата, очаквам днес или утре да бъдат финализирани”, заяви Баждеков на заминаване за руската столица.

„Има изключение, което е допуснато в случая. Има причина, поради която клубът е получил възможност да вземе нови футболисти. Отдавна са наблюдавали нашите футболисти и общо взето разговорите вървят към финализиране на договора. Става дума за продажба и за някои си запазваме проценти при бъдещ трансфер. Не мога да кажа нищо за цена, защото още не е факт. Когато стане факт, тогава ще обявим. Става дума за милиони евро”.

„Не знам точно, каква е реакцията на привържениците. Нашите привърженици и всички, които се интересуват от Левски ще получат обяснение, какво е довело до това решение. Който обича Левски трябва да продължава да вярва в Левски. Някои от тях не играха срещу Виляреал и Левски се представи достойно. Искаме да даваме път на младите и това е един от начините да го направим.

Просто това е ситуацията, никой не може да обвини ръководството, при положение, че има едно много добро предложение за трансфер. Има причини за това нещо, вижте, че от вчера се изписаха много глупости за разпродажби, катастрофи… - неща, които не са верни. Спортните хора са водещите във взимането на това решение, всички тези ситуации са съгласувани с тях. Не виждам нищо страшно да се е случило. С продажбата на тези футболисти ще се търсят нови попълнения, които да подсилят отбора допълнително”, обясни Баждеков, като призна, че сумата от трансферите ще е еквивалентна на тази, която „сините” щяха да спечелят при участие в групите на Шампионската лига.

„Просто тази възможност, която се даде да стане по-бързо трансфера, ускори сделката. Предполагам, че хората са запознати с поведението на Рабех, те са много информирани за нашите футболисти. Вчера имаше разговор с тях (четиримата футболисти), защото не може без тяхно съгласие да се прави. Те са съгласни и са доволни от условията, които им се предлагат. Надявам се да минат успешно медицински прегледи и да подпишат”, допълни финансовият директор на Левски./БЛИЦ