Нападателят на Спортинг (Лисабон) Валери Божинов последва Станислав Манолев и Йордан Лечков и оплю националния селекционер Лотар Матеус. Немецът не вика Божинов, а залага в предни позиции на Цветан Генков, който в 18 мача няма гол.

"Матеус лъже! Не спря да лъже, не само мен. Заставам зад всички мои колеги срещу него. Докато той е треньор, аз няма да играя. За мен той каза хиляди неща, които не са верни. От една година слушам какво говори за мен и за колегите ми. Аз не съм голяма звезда, но той вика играчи, които не трябва да играят. Нямам нищо против футболистите, които са в тима, но отборът няма синхрон и колектив. Момчетата не се разбират и постоянно има интриги. Защо треньорът не защитава футболистите си, защо той плюе постоянно по тях. Преди Англия в интервю той обиди футболистите. Как да очаква те да дадат максимума от себе си?”, заяви Божинов в ефира на Канал 3.

"В Спортинг ни дават да пием бира преди мач. Защо трябва да си измива ръцете с някакви бири? В отбора ситуацията е "всеки срещу всеки", а това идва от треньора. Националният отбор загива. Дойде ли нов треньор ще искам да играя за България", продължи с критиките си нападателят.

Божинов разкри, че освен него и Станислав Манолев в конфликт с треньора са Ивелин Попов и Димитър Рангелов, който също е пренебрегван.

"Не искам да казвам имена. Не е само Манолев. Рангелов, Попов също са срещу него. В България той идва само да си взима парите. Като футболист му свалям шапка, но го изгониха от Унгария, изгониха го от Сърбия и от България ще го изгонят", завърши 25-годишният футболист, който има 35 мача и 7 гола за националния тим.