Бразилия също скърби за Трифон Иванов. В най-големия град на страна Сао Пауло се провежда от няколко години аматьорски футболен турнир, който носи името на легендарния български защитник, починал от инфаркт миналата събота.

Последното издание се проведе преди две години, а настоящото ще стартира в петък. В него участие ще вземат 130 футболисти, разделени на няколко отбора.

Играчите на всеки тим получава фланелка на някой световен гранд, на която е изписано Copa Trifon Ivanov.

Въпреки новината за смъртта на Туньо, организаторите няма да отменят мачовете. Този път обаче вместо надпис, на екипите ще бъде поставен ликът на Трифон Иванов, а всички срещи ще започнат с едноминутно мълчание. Отделно играчите ще носят черни ленти на ръкавите си.

Томас Висани, един от организаторите на Купата Трифон Иванов, поясни пред  esportes.r7.com  защо турнирът носи името на легендарния българин:
„Изборът е направен заради факта, че бившият №3 е европеец и въпреки това е харизматичен, харесван и обичан от бразилците. Ексцентричният му външен вид в активните футболни години също го прави още по-харесван.

Целта на турнира е да бъде празник, в който хората играят футбол с приятелите си. Надяваме се, че те ще демонстрират лекотата, с която Трифон Иванов се забавляваше на терена”.

ВСИЧКО ЗА ТРИФОН ИВАНОВ - ТУК!!!